Deputatul şi-a prezentat ieri bilanţul mandatului din Parlament. Deputatul PMP, Petru Movilă a luat cuvântul în plen de 141 de ori, a înaintat 65 de declaraţii politice şi 182 de întrebări şi interpelări. Pe parcursul a patru ani, deputatul a iniţiat 143 de propuneri legislative, din care 10 au fost promulgate ca legi. „O parte a iniţiativelor mele legislative au fost respinse, dar au fost preluate (...)

"Eu voi susţine acest proiect, pentru că este decizia asumată a autorităţilor locale, iar un deputat de Iaşi trebuie să susţină proiectele comunităţii. Calea de acces spre acest amplasament este însă foarte discutabilă. Cunosc toate drumurile judeţului, iar cel dinspre Bogonos spre Iaşi, prin Horleşti, este foarte prost. Traversează o zonă cu alunecări de teren, ceea ce va impune cheltuieli suplimentare pentru consolidare. Oricum, autorităţilor ieşene ar trebui să (...)

În urma adoptării proiectului de lege depus de către Deputatul Petru Movilă, Legea 78/2014 privind activităţile de voluntariat a suferit o serie de modificări care înlesnesc accesul celor care doresc să facă voluntariat. Începând din 2014, activitatea de voluntariat este recunoscută ca experiență profesională în specialitate, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, organizațiile care lucrează cu voluntari trebuie să îndeplinească (...)

În cursul zilei de astăzi, (nr. – 26.09.2016) deputatul Petru Movilă a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege de modificare a Legii 188/1999 privind statutul funcționarului public cu principal scop angajarea ca funcționari definitivi a persoanelor din mediul privat prin echivalarea vechimii şi experienței profesionale, dacă postul de funcție publică implică competențe partajate și interdisciplinare care presupun competențe ce exced competențele admnistrative specifice. Aşa (...)

Ca urmare a eforturilor conducerii Spitalului Sf. Spiridon, a conducerii Secţiei de chirurgie plastică dar şi a întâlnirilor avute cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, astăzi a fost aprobată suma de 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi. Prin această alocare, clinica din Iaşi va deveni cea mai modernă din România. “Este un pas extrem de important pentru sistemul medical ieşean. Banii alocaţi (...)

Comunicat de presă Referitor la propunerea legislativă privind interpretarea art. 38 alin. (11) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, adoptată miercuri, 22 iunie 2016 de către plenul Camerei Deputaților, în urma căreia a fost dezincriminat conflictul de interese pentru parlamentarii care și-au angajat rudele, facem precizarea că parlamentarii Partidului Mișcarea Populară nu au participat la vot. Departamentul de comunicare PMP

Proiectul de lege initiat de Dl. Deputat Petru Movila privind interzicerea vanzarii medicamentelor in mediul online de catre alte entitati inafara de farmaciile autorizate, a fost adoptat in cursul zilei de ieri de catre Camera Deputatilor, for decizional. Iniţiativa legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 266/2008 privind modul în care funcţionează farmaciile şi cum se vând medicamentele permite vânzarea medicamentelor în mediul online numai de (...)

Presedintele PSD Raducaneni, Botezatu Neculai, impreuna cu intreaga organizatie si trei consilieri locali din sase au trecut la Miscarea Populara. Transferul s-a facut in cursul acestei saptamani iar Botezatu Neculai va fi candidatul MP la Primaria Raducaneni. "Am trecut la Miscarea Populara pentru ca dl. Petru Movila este un om serios, care-si face treaba. Am venit sa-l sprijim pentru ca si el m-a ajutat pe mine, dar si oamenii din comuna. Datorita lui, la noi, la Raducaneni a ramas (...)

lista de la 1 la 8 din 86
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj