Suprafata comunei Draguseni:

    Suprafata totala - 2325 ha
    Suprafata agricola - 1850 ha (pasune, vii, livezi, fanete)
    Suprafata neagricola - 475 ha (paduri, ape, drumuri, constructii)

   Sate componente ale comunei Draguseni:

    Draguseni
    Frenciugi

   Populatia comunei Draguseni:

    Satul Draguseni - 929 locuitori
    Satul Frenciugi - 586 locuitori

  Comuna este partial electrificata. Activitatea de baza a locuitorilor este agricultura. Un numar redus de locuitori lucreaza la diferite intreprinderi din judetele Iasi si Vaslui, majoritatea fiind navetisti.

   Cadru geografic

  Relieful, foarte variat, poarta amprenta factorilor geologici si fizico-geografici care au participat la geneza si evolutia sa. Conditiile reliefului din comuna Draguseni sunt variate si ofera, in majoritate, posibilitati de dezvoltare a agriculturii si asezarilor. Principala vale ce fragmenteaza teritoriul comunei este valea Stavnicului, care si-a format un ses larg la 2 km, in zonele de debusare a afluentilor. Paraul Stavnic, cu albia lui neregulata, face ca primavara sau in urma unor ploi torentiale sa inunde. Alternanta de roci, structura monoclinala prenzenta, de orizonturi de argila si nisipuri usor friabile, au facut ca eroziunea sa se instaleze destul de usor, subminand placa de calcar si gresii din partea superioara.

  Climatul comunei Draguseni are un caracter temperat continental, integrandu-se in climatul tinutului de podis deluros al Moldovei, cu influente de padure in nord si de stepa in sud. Temperatura medie anuala este cuprinsa intre 8-9 grade in nord si intre 9-10 grade in sud, luna cea mai rece fiind ianuarie, cu valoarea medie intre 3-4 grade in nord si  sub -4 grade in sud, iar cea mai calda fiind iulie, cu o valoare medie intre 20 si 21 grade.

  Vegetatia de silvostepa predomina in comuna Draguseni. In nord insa, vegetatia este dominata de prezenta padurilor de foioase. vaile favorizeaza aparitia unei vegetatii mixte. Pajisti se intalnesc in special pe podisuri sau pe coastele dealurilor.

  Fauna comunei Draguseni este strans legata de caracterul invelisului vegetal. Avem deci o fauna specifica de silvostepa, de padure si de lunca. Cea mai mare parte a animalelor se intalnesc in padure.

Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj