Partidul Mişcarea Populară va organiza sâmbătă, 15 martie, un miting de amploare la Bucureşti împotriva accizei suplimentare de 7 eurocenţi pentru benzină şi motorină care ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie 2014. PMP protestează astfel împotriva acestei accize care va creşte preţurile la combustibili şi va genera creşterea în lanţ a preţurilor la toate produsele şi serviciile. La rândul său, deputatul Elena Udrea a postat, miercuri, (...)

  Cea mai amplă dezbatere pe tema descentralizării, intitulată "Descentralizarea, între eficiență administrativă și mitologie", s-a desfășurat astăzi, la Universitatea "Petre Andrei" din Iași. Parlamentari, oameni de afaceri, profesori de științe politice și autorități locale au încercat să răspundă la întrebarea: „Este sau nu aplicabilă Legea descentralizării?"     Avantajele și riscurile pe (...)

Pentru prima data in istoria unitatii, un parlamentar si mai multi membri de partid au donat sange. Si, tot in premiera, unitatea are un stoc suficient pentru a face fata cererilor venite din partea spitalelor. In plus, a fost lansat si carnetul donatorului, un document de ajutor atat pentru cei care recolteaza sange, cat si pentru cei care il doneaza. Peste 25 de tineri membri ai PDL, insotiti de un deputat si cativa consilieri judeteni din acelasi partid, au donat sange la Centrul (...)

Tuturor doamnelor si domnisoarelor le urez o primavara frumoasa, plina de impliniri si bucurii.   Cu prietenie, Deputat Petru Movila

Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani - d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Receptiv la romantismele europene de secol XVIII și XIX, și-a asimilat viziunile poetice occidentale, creația sa aparținând unui romantism literar relativ întârziat. În momentul (...)

     Candidatul PDL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, deputatul Petru Movila si deputatul Nicusor Paduraru, candidat PDL la functia de primar al municipiului Iasi si-au depus azi, 1 mai, dosarele la cele doua institutii, inscriindu-se astfel in cursa electorala ce va avea loc in data de 10 iunie. Cu aceasta ocazie, deputatul Petru Movila invita toti candidatii la aceste alegeri locale sa fie adversari si nu dusmani, sa realizeze campanii civilizate si nu denigratoare. (...)

     In cursul zilei de ieri, 25 martie, am avut onoarea de a participa, in cadrul unei ceremonii festive, la inmanarea Decoratiei Ordinului Meritul Cultural in grad de Ofiter, categoria A „Literatura”, poetului Simion Plamadeala. Distinctia a fost oferita de catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu si oferita de catre Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac.      Evenimentul a avut loc in incinta scolii din localitatea (...)

     Primele atestări privind Poliţia Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazu (crearea instituţiei agiei), continuă cu domnia lui Mihai Sutzu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate şi reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de pază şi ordine din Capitală primesc denumirea generică de “POLIŢIE”.        In 1821, Tudor Vladimirescu acorda scutiri de (...)

lista de la 1 la 8 din 21
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj