Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar conține prevederi secrete. De această părere este liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, exprimată într-un interviu pentru postul rus de televiziune Rossia 24, citat de UNIMEDIA.

Tiraspolul se arată îngrijorat de încheierea acordurilor militare între București și Chișinău.


„Potrivit informațiilor noastre, în acest acord există prevederi secrete cu privire la un posibil sprijin militar acordat Republicii Moldova de către România. Având în vedere că diferendul nu este soluționat, urmărim procesul unei astfel de integrări, inclusiv pe linia militară,” a declarat Evgheni Șevciuk.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptată cu votul a 51 de deputați din majoritatea parlamentară. Actul stabilește cadrul legal necesar cooperării între guvernele ambelor state, își propune intensificarea colaborării în domeniile neacoperite în Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea și construcția forțelor Armate Naționale.

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă