Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar conține prevederi secrete. De această părere este liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, exprimată într-un interviu pentru postul rus de televiziune Rossia 24, citat de UNIMEDIA.

Tiraspolul se arată îngrijorat de încheierea acordurilor militare între București și Chișinău.


„Potrivit informațiilor noastre, în acest acord există prevederi secrete cu privire la un posibil sprijin militar acordat Republicii Moldova de către România. Având în vedere că diferendul nu este soluționat, urmărim procesul unei astfel de integrări, inclusiv pe linia militară,” a declarat Evgheni Șevciuk.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptată cu votul a 51 de deputați din majoritatea parlamentară. Actul stabilește cadrul legal necesar cooperării între guvernele ambelor state, își propune intensificarea colaborării în domeniile neacoperite în Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea și construcția forțelor Armate Naționale.

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Grevă de avertisment a profesorilor din Iaşi. Aproape 5.000 de profesori au aderat la protest. Cum decurg orele de curs din şcoli
 Aproape 5.000 de profesori afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (...)
Dragnea i-ar fi cerut lui Grindeanu să-şi dea demisia, dar prim-ministrul ar fi refuzat
 Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă