Consilierii judeteni PMP au votat bugetul judetului Iasi. Decizia a fost argumentata de faptul ca bugetul, in proportie de aproape 80 la suta, asigura functionalitatea directiilor si unitatilor din subordinea Consiliului Judetean. 

Un vot impotriva ar fi adus instabilitate si haos in randul unor institutii care nu sunt cu nimic vinovate de faptul ca actuala conducere a CJ nu a avut viziune in administrarea banului public sau ca nu a dat cea mai mica dovada de transparenta si corectitudine. In plus, ar fi pus sub semnul intrebarii implementarea corecta a creditului contractat pentru modernizarea drumurilor judetene, in penultima sedinta de CJ.
 
“Prin votul acordat bugetului, asiguram cetatenii judetului Iasi ca vom monitoriza ca banii comunitatii sa nu fie un instrument de manipulare a puterii actuale, ci o responsabilitate in investitii corecte si prioritare pentru locuitorii judetului nostru”, a declarat Alin Aivanoaei, liderul consilierilor judeteni ai PMP Iasi.

Insa, in incercarea de a aduce un plus de viziune si normalitate in Consiliul Judetean in acest an, consilierii judeteni PMP au avut o serie de amendamente la buget, dupa cum urmeaza:

1. Infiintarea unui club sportiv judetean pentru sustinerea directa a echipelor de juniori in competitiile nationale. Amendamentul a vizat alocarea bugetara pentru finantarea unei echipe si posibilitatea de a sustine centre de copii si juniori la nivelul judetului nostru. Proiectul initial a fost depus de liderul consilierilor judeteni ai PMP Iasi, Alin Aivanoaei, in mandatul trecut, insa abia acum modificarile legislative permit infiintarea unui astfel de club

2. Infiintarea unui birou in aparatul CJ Iasi care sa aiba in organigrama specialisti pe domeniile sanatate si educatie pentru a asigura legatura cu unitatile din subordine, respectiv spitale si scoli. Scopul este de a eficientiza activitatile si de a asigura o conexiune directa cu problematica aparuta in unitatile mentionate, de a sustine, indruma si promova proiecte pentru dezvoltarea unitatilor.

3. Sustinerea finantarilor si investitiilor in infrastructura de drumuri judetene. Pe langa subaxele prevazute in Masterplanul Judetean, consilierii judeteni au propus asigurarea finantarii pentru conectivitatea cu drumurile judetelor vecine, cum ar fi conexiunea cu judetul Vaslui prin DJ 248 

4. Majorarea finantarilor pentru domeniile social, cultural si tineret prin intermediul Legii 350/2006, legea tinerilor

5. Sustinerea infiintarii unui ansamblu folcloric al judetului Iasi care sa asigure participarea la toate evenimentele unde CJ Iasi este partener, cum de altfel si reprezentarea judetului la festivalele de profil. Scopul este de a pastra si promova traditiile si obiceiurile cultural artistice ale judetului.
 
 
Sursa: BZI.ro
Amendamentele propuse de consilierii judeteni PMP la bugetul local#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă