Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în 25 martie a transmis o scrisoare către toţi membrii Consiliului European, în care ruga să analizeze posibilitatea ca Acordul de asociere şi Acordul de liber-schimb cu Republica Moldova să fie semnat la 27 mai.

Băsescu a arătat că aceeaşi scrisoare a adresat-o şi preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, dar şi preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"La ultimul Consiliu (Euronean - n.r.), la solicitarea mea, s-a obţinut o devansare, din august pentru cel mai târziu iunie, dar eu consider că avem o bună oportunitate de a semna acordurile cu Republica Moldova pe 27 mai, când are loc un Consiliu European informal. Sigur, în afară de voinţa politică, mai avem şi o problemă tehnică: dacă vor fi gata traducerile Acordului de asociere şi Acordului de liber-schimb în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene", a mai declarat Băsescu.
Sursa: Mediafax


 

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă