Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în 25 martie a transmis o scrisoare către toţi membrii Consiliului European, în care ruga să analizeze posibilitatea ca Acordul de asociere şi Acordul de liber-schimb cu Republica Moldova să fie semnat la 27 mai.

Băsescu a arătat că aceeaşi scrisoare a adresat-o şi preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, dar şi preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"La ultimul Consiliu (Euronean - n.r.), la solicitarea mea, s-a obţinut o devansare, din august pentru cel mai târziu iunie, dar eu consider că avem o bună oportunitate de a semna acordurile cu Republica Moldova pe 27 mai, când are loc un Consiliu European informal. Sigur, în afară de voinţa politică, mai avem şi o problemă tehnică: dacă vor fi gata traducerile Acordului de asociere şi Acordului de liber-schimb în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene", a mai declarat Băsescu.
Sursa: Mediafax


 

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj