Bugetul publicat astăzi de către Ministerul de Finanţe arată un lucru extrem de îngrijorător pentru judeţul Iaşi: per total, Guvernul USL a alocat fie aceleaşi fonduri ca anul trecut, fie, din păcate, chiar mai puţine.

Cel mai elocvent exemplu este anexa care include sumele  defalcate pentru taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, unde în acest an s-au alocat doar 11.013.000 lei, mai puţine decât anul trecut şi vizibil sub alocările financiare ale Guvernului Boc, când au fost chiar şi de peste 17 milioane lei. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului, unde este un minus de aproape 6 milioane lei faţă de anul trecut.

O analiză scurtă a cifrelor din 2010 în prezent ne arată că Guvernarea USL nu a adus nici un plus semnificativ judeţului nostru. Până acum am auzit de nenumărate ori faptul că Iaşul este vitregit de către Guvern, că ieşenii au fost

trataţi cu indiferenţă de către PDL şi că Guvernul USL va aloca de la bugetul statului fonduri semnificative pentru noi, urmând ca viaţa ieşenilor să devină mai bună datorită proiectelor şi susţinerii executivului.

Pe lângă faptul că până acum nu s-a văzut nici un ban pentru proiectele Iaşului, constatăm că bugetul pentru anul 2014 este aproape la nivelul anului trecut şi de cele mai multe ori, cu mult sub nivelul alocărilor venite din partea guvernelor PDL.

Mai mult, estimările prognozate în bugetul din 2013 pentru anul viitor  nu au fost atinse de către USL la nici un capitol prezent în bugetul naţional consolidat. De exemplu, pentru drumuri, anul trecut erau prognozate alocări de 11.452.000 lei iar pentru echilibrarea bugetelor locale 62.709.000 lei.

Chiar şi la acest nivel, care nu aduce nimic în plus Iaşului, să nu uităm că bugetul  s-a construit pe spatele unei ţări împovărate de taxe şi unde Guvernul USL inventează impozite şi taxe noi. Acest buget este unul tipic pentru stânga socialistă, bazat pe introducerea a peste 30 de noi impozite şi taxe, pe mărirea unora existente şi pe aruncarea în ochii electoratului a unor majorări de salarii şi pensii care, fie vor fi suportate de mediul de afaceri, fie vor fi omorâte de scumpirile prognozate pentru anul viitor. Chiar şi aparenta majorare a salariului minim înseamnă impozite majorate pentru angajatori şi bani în plus la bugetul statului, respectiv aproape 70 milioane Euro.

Taxarea şi tăierea investiţiilor majore este singura strategie a USL pentru creșterea veniturilor bugetare. Ieşenii învaţă din plin lecţia pe care liderii locali ai USL ne-o predau din spatele scăunelelor lor călduţe şi prin tăcerea în care se complac de ceva vreme.

Liderii USL de la Iaşi să iasă să ne explice unde sunt proiectele promise, de ce se majorează impozitele şi taxele şi de ce Iaşul nu a primit mai mulţi bani de la bugetul statului, aşa cum s-a promis.

 

 

 

 

Bugetul pe 2014, o mare palma data Iasului de catre USL#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj