Timp de un an de zile, PSD Iaşi şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, dr. ing. Maricel Popa, nu au făcut nimic pentru aeroportul ieşean. În 12 luni, PSD nu a investit un leu şi nici nu a susţinut proiectele de dezvoltare ale celui mai important obiectiv strategic al judeţului nostru.

De aceea, reacţiile PSD şi ale vuvuzelelor adiacente referitoare la propunerea PMP de schimbare a numelui aeroportului cu ocazia sărbătorii Centenarului sunt cel puţin inoportune. “Vreau să subliniez încă o dată faptul că grupul PMP, prin această iniţiativă, a deschis calea unor dezbateri. Aeroportul Internaţional Regele Ferdinand I este propunerea noastră, a PMP, dar asta nu înseamnă că partidele din CJ Iaşi nu-şi pot aduce aportul şi veni cu propunerile lor, mai ales ȋn condițiile ȋn care CJ Iaşi a transmis o adresă prin care solicită partidelor depunerea de proiecte care vizează marcarea aniversării Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri. Consider că am iniţiat un proiect  constructiv, responsabil şi la timpul potrivit şi nu unul de aflare în treaba , aşa cum consideră PSD. N-aş vrea să aduc în prim plan  care a fost scopul PSD din 2014 când s-a dorit modificarea numelui Aeroportului Iaşi, punând în dificultate proiectul “Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi” în momentul analizei cu privire la  declararea eligibilităţii de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial – Transport (AM POS-T),  existând riscul pierderii finanţării europene care trebuia obţinută la acel moment”, a declarat liderul grupului PMP din CJ, Alin Aivănoaei.

Ca răspuns la comunicatul PSD, PMP este convins că,  aşa cum s-a ȋntâmplat şi la alte proiecte propuse de către PMP, va exista o perioadă stabilită de dezbateri publice a acestui proiect pentru a lua decizia corectă.

Totuşi, pe întreaga perioadă a dezbaterilor cu privire la proiectul PMP, sugerăm preşedintelui Maricel Popa să iniţieze procedura convocării unei şedinţe extraordinare care să aibă pe ordinea de zi cele mai importante urgențe pentru Aeroportul Iaşi, după cum urmează :

  1. Construirea noului terminal care să înglobeze toată infrastructura de procesare existentă. confortul şi gradul de securitate al pasagerilor spre şi dinspre aerogară. Odată cu lansările noilor curse, pe care le considerăm binevenite şi necesare şi pentru care executivul Aeroportului Iaşi trebuie felicitat, trebuie urgentate aceste  investiţii. Actuala infrastructură aeroportuară devine neîncăpătoare pentru numărul pasagerilor într-o continuă creştere.
  2. Alocarea sumelor necesare efectuării studiului de fezabilitate pentru un nou drum de acces care să permită şi dezvoltarea zonei cargo, ȋn parteneriat cu Primăria Iaşi
  3. Susţinerea juridică în vederea recuperării TVA-ului în valoare de aproximativ 12 milioane lei din procesul cu ANAF.
  4. Realocarea cotei de profit pe care o încasează CJ din exerciţiul financiar anterior al regiei pentru a fi reinvestit în dezvoltarea infrastructurii aeroportului.

Grupul PMP consideră că aceste aspecte sunt cu mult mai importante decât cele subliniate de  partenerii PSD în şedinţele de plen ale CJ Iaşi cu proiecte despre Aeroportul Iaşi, respectiv discuţii legate de lipsa hârtiei igienice la toaletele aeroportului  .

Prin prisma tuturor acestor aspecte, PMP susţine şi doreşte iniţierea unei dezbateri în cadrul CJ, unde PSD să pună pe ordinea de zi, chiar şi în cadrul unei şedinţe extraordinare, toate aceste probleme subliniate în rândurile de mai sus. “PMP nu-şi doreşte decât rezolvarea tuturor acestor teme de maxim interes şi urgență pentru Aeroportul Iaşi. Nu cred că este cazul să intrăm într-o competiţie politică din care nu va ieşi nimic bun, ci să conturăm un proiect real, serios, de modernizare a aeroportului”, a declarat deputatul Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

Conducerea PSD a Consiliului Judeţean şi-a amintit de faptul că Aeroportul Iaşi există!#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Mihai Fifor preia portofoliul Apărării, iar Gheorghe Şimon, Ministerul Economiei
 Liderul PSD a anunţat că Mihai Fifor va prelua portofoliul de la Apărare, urmând ca deputatul Gheorghe Şimon (...)
Procurorul suspendat Mircea Negulescu este audiat la ICCJ, în unul dintre dosarele de corupţie ale lui Sebastian Ghiţă
 Procurorul Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcţie, a venit, marţi, la sediul ICCJ, pentru a fi (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă