Consilierii locali ai PMP Iași au votat împotriva aprobării bugetului Companiei de Transport Public (CTP) Iași întrucât cifrele arată lipsa de viziune a conducerii societății și absența unei strategii coerente de dezvoltare și funcționare.

Nota de fundamentare a CTP arată că peste 50 la sută din veniturile estimate pe anul 2017 reprezintă subvențiile oferite de Primăria Municipiului Iași pentru abonamentele gratuite oferite pensionarilor și studenților. Concret, peste 48 de milioane de lei provin din gratuități iar 35 de milioane de lei din vânzarile de bilete și abonamente către populație.

Consilierii locali ai PMP propun implementarea unui sistem de carduri care să monitorizeze călătoriile. Astfel, beneficiarii gratuităților vor continua să călătorească ori de câte ori doresc, dar se şi vor economisi bani la buget ȋntrucât situația biletelor decontate va fi cea reală. 

Diferența dintre banii plătiți pentru subvențiile acordate poate fi folosită ȋn alte scopuri, alte necesități ale Municipiului Iaşi. Dacă primăria va plăti doar călătoriile efectuate de beneficiarii de gratuităti sumele plătite către CTP se vor diminua iar compania va merge în pierdere. Astăzi se plătesc mii de abonamente fără să știm care este situația reală a beneficiarilor. Plătim aceeași sumă pentru un ieșean care circulă o singură data și pentru unul care o face zilnic. Cred că este nevoie să implementăm un sistem modern pe baza căruia primăria să plătească o sumă de bani corectă, ȋn funcție de numărul real al călătoriilor. Ieşenii care beneficiază de gratuități nu vor fi afectați cu nimic, dar putem economisi bani la bugetul Iaşului, a declarat liderul consilierilor municipali ai PMP Iași, Violeta Găburici.

Compania de Transport Public are nevoie de o strategie de dezvoltare bazată pe nevoile reale ale călătorilor mai ales în condițiile în care vor fi achiziționate noile autobuze.

Consilierii locali ai PMP Iași au votat împotriva aprobării bugetului Companiei de Transport Public (CTP) Iași#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă