Deputatul Petru Movilă a avut o reacţie de ultimă oră în contextul crizei politice în care se afla România. Din plenul Camerei Deputaţilor, deputatul ieşean şi-a exprimat îngrijorarea şi totodată necesitatea unei ţări normale:
 
” Suntem într-o perioadă foarte grea în care se suprapun evenimente foarte importante pentru ţara, pentru instituţii, pentru sănătatea oamenilor. Este foarte important ca noi politicienii să invcercam să avem un comportament raţional, echilibrat şi a binevoinţei dialogului între noi. Suntem într-o criză politică fără precedent, suntem pentru că unii politicieni nu au vrut să facă o ţară funcţională ci au dorit doar să cucerească puterea, să aibă toată puterea în statul roman. Au făcut acest lucru neluând în considerare consecinţele deciilor lor asupra Parlamentului, Guvernului, romanilor.” a afirmat Petru Movilă.
 
Petru Movilă a explicat faptul că România trece printr-un context geopolitic extrem de dificil
 
 
”Suntem într-un context geopolitic, internaţional, foarte dificil. În aceste momente se vorbeşte despre bugetul Uniunii Europene pentru 2021-2027 .Romanii au nevoie de o ţară normală, mai ales în contextul în care epidemia contaminări icu virusul coronavirus a scăpat de sub control în ceea ce înseamnă valentele comunicării, comunicarea instituţională. Suntrem într-o situaţie în care zeci de milioane de oameni se comportă ca atare, panicaţi pentru că nu ştiu cum să reactioneaze şi care este adevărul despre epidemie.” a continuat Petru Movilă
 
Deputatul ieşean a subliniat importanţa unei cooperări eficiente între toţi actorii politici şi a îndemnat la un compromis politic, compromis care să vină în ajutorul romanilor şi a ţării:
 
”Apelul meu este la normalitate, revenirea la compromisul politic în binele cetăţeanului şi a României. Este apelul la revenirea în implicarea tuturor în sensul bun, acolo unde pot să se implice şi să facem că România să treacă peste această criză. Noi o să avem mulţumirea că în funcţie de ce am putut face fiecare, am făcut că România să fie aşa cum ne dorim.” a conchis deputatul Petru Movilă.
 
Deputatul Petru Movilă: ”Apel la clasa politică. Avem nevoie de o Românie normală”#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă