Deputatul ieşean a avut o serie de întrebări în Comisia de Sănătate a ţării din Parlamentul României. Întrebările i-au fost adresată secretarului de stat, Raed Arafat. Deputatul Petru Movilă a întrebat despre metodele de transport a posibilelor cazuri de Coronavirus, despre disponibilitatea lor în fiecare judeţ a ţării
 
”SAJ-urile şi SMURD-urile au în dotare unităţi de transport pentru persoanele aflate în această situaţie, în fiecare judeţ a ţării? Dacă situaţia creşte, cum se asigura transportul?” a întrebat Petru Movilă.
 
Raed Arafat a declarat faptul că există în fiecare judeţ câte o izoleta, iar transportul se realizează cu echipajele SMURD pentru daune multiple. Totuşi, dacă situaţia o cere, se vor găsi şi metode alternative de transport.
”Avem în licitaţie achiziţionarea unor noi izolete. Vrem ca la nivelul fiecărui judeţ să avem minim 2-3 izolete. Dacă situaţia o cere, vom găsi metode alternative de transport.” a declarat Raed Arafat.
 
Petru Movilă a continuat seria de întrebări. În urmă a mai multor mesaje primite de la diverse persoane, Petru Movilă a dorit să afle răspunderea penală celor care vin din Italia.
 
Raed Arafat a declarat că există o răspundere penală pentru cei care mint asupra locului de unde vin. Dacă o persoană minte, va răspunde penal. În schimb, cei care părăsesc autoizolarea, vor suporta amenzi uriaşe.
Deputatul Petru Movilă, către Raed Arafat: Suntem pregătiţi de mai multe cazuri? Cum vor fi transportaţi pacienţii#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj