Deputatul ieşean a avut o serie de întrebări în Comisia de Sănătate a ţării din Parlamentul României. Întrebările i-au fost adresată secretarului de stat, Raed Arafat. Deputatul Petru Movilă a întrebat despre metodele de transport a posibilelor cazuri de Coronavirus, despre disponibilitatea lor în fiecare judeţ a ţării
 
”SAJ-urile şi SMURD-urile au în dotare unităţi de transport pentru persoanele aflate în această situaţie, în fiecare judeţ a ţării? Dacă situaţia creşte, cum se asigura transportul?” a întrebat Petru Movilă.
 
Raed Arafat a declarat faptul că există în fiecare judeţ câte o izoleta, iar transportul se realizează cu echipajele SMURD pentru daune multiple. Totuşi, dacă situaţia o cere, se vor găsi şi metode alternative de transport.
”Avem în licitaţie achiziţionarea unor noi izolete. Vrem ca la nivelul fiecărui judeţ să avem minim 2-3 izolete. Dacă situaţia o cere, vom găsi metode alternative de transport.” a declarat Raed Arafat.
 
Petru Movilă a continuat seria de întrebări. În urmă a mai multor mesaje primite de la diverse persoane, Petru Movilă a dorit să afle răspunderea penală celor care vin din Italia.
 
Raed Arafat a declarat că există o răspundere penală pentru cei care mint asupra locului de unde vin. Dacă o persoană minte, va răspunde penal. În schimb, cei care părăsesc autoizolarea, vor suporta amenzi uriaşe.
Deputatul Petru Movilă, către Raed Arafat: Suntem pregătiţi de mai multe cazuri? Cum vor fi transportaţi pacienţii#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă