Declarația politică a deputatului Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, prin care face apel la liderii PSD să-l ia la ei pe Maricel Popă, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

 
„Pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor se află o serie de propuneri importante pentru români, printre care aprobarea OG 30/2020 care prevede că:
– părinţii pot sta acasă pentru supravegherea copiiilor în condiţiile în care şcolile sunt închise temporar, chiar şi după ieşirea din starea de urgenţă. Prevederea se aplică pentru părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau au copii cu dizabilităţi cu vârstă de până la 26 de ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ
– prin derogare de la Legea privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, pentru persoanele care se încadrează în una dintre situaţiile prevăzute de lege perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj, stabilită în condiţiile legii, se prelungeşte cu 3 luni.
– angajatorii pot acorda tichete de masă salariaților ale căror contracte de muncă sunt suspendate. Salariații primesc tichetele de masă exclusiv pe suport electronic. Valoarea tichetelor de masă pe suport electronic este transferată lunar salariaţilor de către unitatea emitentă de tichete de masă pe suport electronic, corespunzător numărului de zile lucrătoare din lună pentru care se face transferul, conform contractului încheiat de unitatea emitentă cu angajatorul.”, a declarat Petru Movilă.
Deputatul Petru Movilă: “Ieșenii roagă PSD să-l ia inapoi pe Maricel Popa”#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj