In cursul zilei de astazi, dl deputat Petru Movila a avut o intalnire cu Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne dl Raed Arafat pe tema gasirii unor solutii pentru functionarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Podu Iloaiei. La aceasta intalnire au participat dl deputat Vasile Citea, iar din partea conducerii administratiei publice locale a orasului Podu Iloaiei dl primar Istrate Constantin Gabi, precum si dl viceprimar Tcaciuc Constantin.

SMURD Podu Iloaiei a functionat pana acum cu finantare de peste 90% din partea cetatenilor prin Consiliul Local Podu Iloaiei, in conditiile in care acest serviciu deserveste orasul Podu Iloaiei si inca sase comune. In total, peste 40 de mii de locuitori beneficiaza de serviciile SMURD.

In urma discutiei constructive de astazi, solutia cea mai sanatoasa care se prefigureaza o reprezinta adoptarea unui act normativ, a unei ordonante de uregenta sau a unui proiect de lege prin care activitatea SMURD Podu Iloaiei sa fie preluata de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Acest lucru ar trebui sa se intample cel mai tarziu la sfarsitul anului 2017 pentru ca activitatea SMURD Podu Iloaiei sa intre la finantare in bugetul pe anul 2018. Pana atunci insa, este obligatoriu ca noi iesenii, Consilul Local Podu Iloaiei si Consiliul Judetean Iasi, sa gasim solutii ca activitatea SMURD Podu Iloaiei sa nu fie intrerupta.

Actul normativ este deja in lucru la IGSU, in momentul in care va fi gata, Secretarul de Stat Raed Arafat il va prezenta dnei Ministru Carmen Dan si dlui Prim-ministru Mihai Tudose, urmand ca acestia sa decida care solutie va fi aleasa. In cursul saptamanii viitoare sunt sanse foarte mari ca Raed Arafat sa vina la Iasi pentru o intalnire cu autoritatile locale pe tema SMURD Podu Iloaiei.

„Fac o precizare foarte importanta. SMURD Podu Iloaiei nu este un subiect politic si nici subiect de campanie electorala. Noi toti, impreuna, parlamentari si administratie publica locala trebuie sa gasim solutii de functionare a acestui serviciu iar dezbaterea politica pe aceasta tema trebuie sa fie la minim sau chiar inexistenta”, a declarat deputatul PMP Petru Movila.

Deputatul Petru Movila a avut o intalnire cu Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne dl Raed Arafat#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă