În cursul zilei de astăzi, deputatul Petru Movilă, conducerea Fortus SA şi reprezentanţii sindicatului salariaţilor societăţii comerciale au avut o întrevedere cu Adrian Volintiru, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), şi cu şeful Cancelariei premierului Victor Ponta, Vlad Stoica.

 În cadrul întâlnirii intermediate de către Deputatul Petru Movilă s-a dezbătut situaţia actuală a fostului combinat de utilaj greu în cadrul procesului de reorganizare, şi s-au discutat soluţiile prezentate de către conducerea societăţii comerciale pentru reinserţia Fortus SA în circuitul economic naţional şi internaţional.

“ Întâlnirea de astăzi a pus în discuţie viabilizarea şi rentabilizarea Fortus SA prin intermediul a două componente extrem de importante: reorganizarea judiciară pentru continuarea activităţii prin soluţii de acoperire a pasivului, şi componenta socială, care implică maximă seriozitate şi este condiţionată de susţinerea salariaţilor. Consider că cel mai important lucru este găsirea unor variante viabile pentru păstrarea unui stări sociale sănătoase şi pentru rezolvarea unor obligaţii sociale faţă de salariaţi. Prin continuarea şi dezvoltarea activităţii sale, Fortus SA poate oferi, în urma aplicării planului de reorganizare, 1.500 de noi locuri de muncă cu perspectiva creşterii numărului acestora în următoarele etape de după reorganizarea judiciară”, a declarat Gheorghe Chişcă, directorul general al Fortus SA.

Discuţiile de astăzi vor fi continuare şi în următoarea perioadă. “Ca urmare a întâlnirii şi discuţiilor de astăzi, în cursul săptămânii viitoare va fi convocată o comisie interministerială privind analiza solicitărilor reprezentanţilor Fortus SA. Cel mai important aspect este faptul că aceasta este o companie generatoare de locuri de muncă, în condiţiile în care actualul plan de reorganizare prevede clar faptul că, într-o perioadă de minim 3 ani, societatea va deveni viabilă, capabilă să menţină şi să genereze noi locuri de muncă”, a declarat deputatul Petru Movilă.

 

Deputatul Petru Movila a discutat cu reprezentantii Fortus SA si ai Guvernului despre solutiile necesare pentru redresarea combinatului#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj