Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el arătând că aceasta ar fi trecut cu o majoritate „zdrobitoare” şi că se aşteaptă ca, în perioada următoare, Chirica să înţeleagă motivele nervozităţii pe care a creat-o în PSD.

„Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a lui Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în CExN ce s-a discutat în organizaţii. O parte dintre colegi i-au cerut lui Mihai Chirica să-şi dea demisia singur din calitatea de membru de partid – sigur, asta ar fi atras pierderea mandatului de primar - iar 3 colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid”, a expus Dragnea, după şedinţa CExN a PSD, situaţia legată de sancţionarea lui Chirica.

El a arătat că a refuzat să propună excluderea.

„Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi fost votată într-o majoritate zdrobitoare, explicându-le lui Mihai Chirica şi colegilor mei, şi aşteptându-ne ca Mihai Chirica să înţeleagă totuşi de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale lui”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că toţi membri CExN i-au transmis lui Chirica faptul că lucruile critice pe care le-a spus în ieşirile sale publice trebuia să le spună în forurile interne ale partidului, de la care a lipsit însă.

Vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, a fost suspendat din aceste funcţii la şedinţa CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid.

 

Sursa: MediaFax

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj