Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în ţară din Croaţia. Liderul PSD i-a solicitat să demisioneze, invocând nerealizarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, iar premierul ar fi respins cererea, potrivit unor surse politice.

Liviu Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

 

Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat astăzi că nu i s-a propus funcţia de premier, refuzând să precizeze dacă ar accepta postul. 

"Guvernul a trecut printr-o evaluare, eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne şi părerea mea este că noi ne-am făcut treaba. Cred că şi în coaliţie s-a văzut treaba asta. Nu mi-a fost propusă funcţia (n.r. de premier al României)", a declarat Carmen Dan pentru Antena 3.

Gabriela Firea, întrebată dacă ar accepta funcţia de premier: Nu!

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, susţine că nu ar accepta funcţia de premier. Edilul a declarat că nu a avut o discuţie cu Sorin Grindeanu, deşi acesta a spus că o va contacta, precizând că aşteaptă rezultatele evaluării miniştrilor.

"Aştept şedinţa de mâine, de la ora 16:00, să vedem care sunt rezultatele acestei evaluări, care sunt soluţiile propuse şi care va fi cea votată de CEx. Întotdeauna este loc de mai bine şi pârghii mai inteligente prin care oamenii şi instituţiile pot să colaboreze. Nu am discutat cu domnul Grindeanu. Am văzut la televizor că a spus că mă va contacta, nu s-a întâmplat acest lucru, eu rămân un om al dialogului şi putem discuta absolut oricând. (...) Dacă un ministru va fi remaniat sau Guvernul în integralitatea sa va pleca, nu cred că e din cauza faptului că primarul general a semnalat anumite lucruri. Cred că evaluarea este mult mai amplă şi ţine de comparaţia celor asumate de PSD la preluarea guvernării şi ceea ce a realizat acest Guvern. Elementele mele poate vin ca o picătura în plus, dar nu cea care a umplut paharul", a declarat Gabriela Firea.

 

Întrebată dacă ar accepta funcţia de premier în condiţiile în care Liviu Dragnea i-ar propune, Firea a răspuns: "Nu!"

 

Sursa: MediaFax

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă