"Eugen Nicolăescu îngroapă activitatea de transplant din România. Într-un mod vădit premeditat, Ministrul Sănătăţii pune cruce unei activităţi medicale care aduce renume şi prestigiu medicinei româneşti.

             În cursul zilei de ieri, Nicolăescu a declarat că, datorită deficienţelor, Agenţia Naţională de Transplant (ANT) va fi reorganizată. Declaraţiile sale sunt stupefiante în condiţiile în care ANT este una dintre puţinele domenii unde România înregistrează succese pe toate planurile.
              În conformitate cu declaraţiile ministrului putem înţelege că cine munceşte şi înregistrează rezultate favorabile pe toate planurile, nu este altceva decât un incompetent. Declaraţiile sale, făcute fie cu rea voinţă fie din pură dezinformare, pot fi desfiinţate cu uşurinţă:
 
"Agenţia Naţională de Transplant, din punctul meu de vedere, funcţionează ca o instituţie birocratică. Nu este o instituţie care să prognozeze, care să ajute la elaborarea programelor, care să monitorizeze şi să ţină registrul de transplant aşa cum ar fi normal în orice ţară civilizată. Drept pentru care, având aşa de multe deficienţe, trebuie reorganizată", a explicat ministrul Sănătăţii în cursul zilei de ieri.
 
·        „Agenţia Naţională de Transplant funcţionează ca o instituţie birocratică” – agenţia funcţionează la fel cum funcţionează oricare altă agenţie din Europa, în condiţiile în care ANT promovează activităţile de donare şi transplant de organe, ţesuturi şi celule umane, conform directivelor şi recomandărilor Uniunii Europene
·        „Nu este o instituţie care să prognozeze...” – prognozele făcute de reprezentanţii ANT, în cursul anului trecut, în luna octombrie, sunt conforme cu realitatea. Agenţia a prognozat, cu aproximaţie, creşterea pe care o va înregistra transplantul în România
·        „.. care să ajute la elaborarea programelor...” – ANT este singura instituţie care-şi face programul, pe care mai apoi MS şi-l însuşeşte până la ultima virgulă. Acest lucru s-a întâmplat în mod constant în ultimii şase ani
·        „... care să monitorizeze şi să ţină registrul de transplant aşa cum ar fi normal în orice ţară civilizată” – registrul de transplant este funcţional încă din 2009. În orice moment se poate prezenta o evidenţă clară, indiferent de ceea ce se cere, aşa cum se întâmplă în orice altă ţară din Europa care are în implementare un astfel de program de transplant. Registrul de transplant este funcţional încă din 2009, înfiinţat prin Ordinul Ministrul Sănătăţii 499/2009.
·        Cu toate aceste deficienţe enumerate de Nicolăescu, ANT este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de cazuri de transplant
 
             Ceea ce uită Eugen Nicolăescu este faptul că Ministerul Sănătăţii nu a alocat decât un sfert din banii care erau prognozaţi pentru funcţionarea ANT. Chiar şi în aceste condiţii, Agenţia a înregistrat performanţele actuale.
             Reorganizarea, aşa cum o doreşte Nicolăescu este egală cu desfiinţarea ANT. România va deveni prima ţară din Europa care-şi va desfiinţa autoritatea competentă, doar pentru că Nicolăescu nu are control total asupra acesteia.
            Transformarea ANT într-un compartiment obscur din cadrul MS este egal cu moartea activităţii de transplant, fapt care este strigător la cer şi care arată, încă o dată, că locul lui Nicolăescu este acasă şi nu în Ministerul Sănătăţii. Dacă premierul Ponta n-ar fi atât de ocupat cu activitatea justiţiei, poate ar observa că ceea ce face Nicolăescu poate fi uşor catalogat drept atentat la siguranţa naţională şi că face de râs România în întreaga Europă în ceea ce priveşte domeniul medical. O şedinţă în CSAT şi un transplant de creier nu ar strica pacientului Nicolăescu".
                                                                                                  
 
 

Eugen Nicolăescu îngroapă activitatea de transplant din România#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj