10-03-2015

Planul de reorganizare al Fortus SA există din 2013. Totul s-a oprit atunci când, în iulie 2013, Primăria a trimis o notificare că vrea să facă un parc industrial. Nu a fost prezentat niciun studiu de fezabilitate, niciun plan de afaceri nici până acum. Pentru acest parc, Primăria cere active cu o valoare cuprinsă între 31 şi 45 milioane de euro, în condiţiile în care are de recuperat datorii de doar 4,5 milioane de euro. Între activele cerute este şi hala de fontă. La ce îi trebuie? Nu cred că un parc industrial, ultramodern, are nevoie de o turnătorie. Acţiunea Primăriei nu face decât să blocheze activitatea şi reorganizarea societăţii, mai ales că apare şi o instabilitate instituţională. Nucleul de producţie al Fortus are 80 ha, celelalte 70 ha fiind libere. Câtă vreme nu se ştie însă ce se întâmplă cu acest nucleu de producţie, cât din el ar fi afectat de darea în plată, nici nu poţi face o reorganizare viabilă.

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj