10-03-2015

Planul de reorganizare al Fortus SA există din 2013. Totul s-a oprit atunci când, în iulie 2013, Primăria a trimis o notificare că vrea să facă un parc industrial. Nu a fost prezentat niciun studiu de fezabilitate, niciun plan de afaceri nici până acum. Pentru acest parc, Primăria cere active cu o valoare cuprinsă între 31 şi 45 milioane de euro, în condiţiile în care are de recuperat datorii de doar 4,5 milioane de euro. Între activele cerute este şi hala de fontă. La ce îi trebuie? Nu cred că un parc industrial, ultramodern, are nevoie de o turnătorie. Acţiunea Primăriei nu face decât să blocheze activitatea şi reorganizarea societăţii, mai ales că apare şi o instabilitate instituţională. Nucleul de producţie al Fortus are 80 ha, celelalte 70 ha fiind libere. Câtă vreme nu se ştie însă ce se întâmplă cu acest nucleu de producţie, cât din el ar fi afectat de darea în plată, nici nu poţi face o reorganizare viabilă.

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă