Aproape 5.000 de profesori afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din judeţul Iaşi fac, marţi, o grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, transmite corespondentul MEDIFAX.

 
Profesorii care au aderat la greva de avertisment sunt prezenţi în unităţile şcolare, intră la ore, însă nu au activităţi didactice şi semnează în condică ”grevă de avertisment”.
 
La greva de avertisment de două ore participă aproape 5.000 de cadre didactie afiliate la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din judeţul Iaşi.
 
Liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, declară că s-a ajuns la această situaţie din cauza lipsei de negociere a Ministerului Educaţiei Naţionale.
 
”Principalele revendicări vizează legea salarizării unitare, în primul rând proiectul legii salarizării unitare care, aşa cum ştiţi, ne aşează pe o poziţie umilitoare în ceea ce priveşte coeficienţii, vorbim de o medie a coeficienţilor de 1,65%. Ne referim aici la promisiunea majorării neacordate de 20 de procente care s-a făcut şi care, aşa cum a afirmat doamna ministru al Muncii, nu a fost acordată deoarece se pare că liderii de sindicat nu au dorit lucrul ăsta. Este o afirmaţie care merită explicaţii suplimentare”, a declarat Laviniu Lăcustă.
 
Cadrele didactice spun că elevii care susţin în aceste zile bacalaureatul nu vor fi afectaţi.
 
Greva de avertisment se va încheia în jurul orei 13.00.
 
 
Sursa: MediaFax

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Grevă de avertisment a profesorilor din Iaşi. Aproape 5.000 de profesori au aderat la protest. Cum decurg orele de curs din şcoli
 Aproape 5.000 de profesori afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (...)
Dragnea i-ar fi cerut lui Grindeanu să-şi dea demisia, dar prim-ministrul ar fi refuzat
 Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă