Hotărîrile luate astăzi în Consiliul Judeţean reprezintă un ajutor real pentru comunele din judeţ. Chiar dacă deciziile au fost luate după îndelungi discuţii, atît preşedintele CJ, Constantin Simirad, cît şi consilierii judeţeni nu au dorit altceva decît să încerce găsirea celor mai bune soluţii pentru că proiectele europene derulate din comunele din judeţ să prindă contur într-un timp cît mai scurt.

     “Deciziile luate în cursul zilei de astăzi în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean nu au făcut altceva decît să asigure derularea proiectelor pe fonduri europene aflate în diverse stadii. Majorarea cotei de cofinanţare de la 15 la 20 la sută este o măsură binevenită ce duce la derularea şi finalizarea investiţiilor ce sînt în curs de realizare în toate oraşele şi comunele din judeţul Iaşi şi ne asigură dezvoltarea ca şi comunitate la nivel european”, a declarat deputatul Petru Movilă.

     Cu ajutorul fondurilor care s-au împărţit astăzi, fonduri ce reprezintă cofinanţarea locală pentru o serie de proiecte europene, primarii vor putea să demareze sau să finalizeze proiecte mai mult decît necesare pentru dezvoltarea judeţului Iaşi. Pe lista proiectelor reprezentantive se află sistemul integrat de canalizare pentru localităţile Aroneanu, Dorobanţ şi Şorogari, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru comună Bîrnova, reţea canalizare şi epurare la Cristeşti, înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare, şi construire a unei staţii de epurare în localitatea Podu Hagiului comuna Gorban, îmbunătăţirea reţelei de drumuri în comună Ion Neculce, reţea de canalizare şi staţie epurare în comuna Ţibăneşti şi lista continuă.

Hotariri importante pentru comunele iesene in sedinta Consiliului Judetean#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj