Marţi, 14 aprilie 2013, domnul deputat Petru Movilă, Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, a avut o întrevedere cu E.S. Domnul Marek Szczygieł, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în România

Întâlnirea a avut loc la Camera Deputaţilor, sala Nicolae Titulescu şi a constituit un bun prilej de a trasa liniile directoare ale viitoarei colaborări.
În cadrul întâlnirii, au fost reiterate relaţiile extraordinare dintre cele două state, pe linia cooperării parlamentare bilaterale.
Domnul deputat Petru Movilă a subliniat legăturile solide dintre mai multe localităţi din regiunea Moldovei şi anumite localităţi din Republica Polonă, menţionând existenţa mai multor localităţi înfrăţite.
Au fost purtate discuţii pe marginea unui subiect extrem de important şi actual în România - reorganizarea administrativ-teritorială, modelul şi experienţa Republicii Polone în acest sens, putând reprezenta un exemplu de bună practică pentru România.
Ţinându-se seama de faptul că judeţul Iaşi este înfrăţit cu regiuni din Republica Polonă, dar şi datorită faptului că există numeroase proiecte de colaborare între Consiliul Judeţean Iaşi şi parteneri din Republica Polonă, domnul deputat i-a adresat E.S. Domnul Marek Szczygieł invitaţia de a vizita zona Moldovei. Vizita va avea loc pe parcursul anului 2013, coordonatele urmând a fi stabilite ulterior.

 

In Grupul de prietenie cu Republica Polona#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj