Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cere autorităților centrale care emit Ordonanțe Militare să dispună  intrarea în carantină a tuturor localităților din județul Neamț care se află la granița cu județul Suceava.
 
„Încă de acum o lună am cerut prefectului să organizeze filtre la intrările în județul Neamț, pentru a avea o evidență clară a numărului de persoane care se întorceau din străinătate! Atunci prefectul a spus că îmi depășesc atribuțiile, deși voiam doar binele nemțenilor! Acum cer ferm Guvernului să dispună intrarea în carantină a tuturor localităților de la granița cu județul Suceava, din cauza faptului că în județul vecin există o rată foarte mare cu îmbolnăviri de coronavirus! De asemenea, cer ferm Guvernului să trimită de urgență în toate județele Moldovei materiale sanitare echipamente și medicamente. Se impuse o astfel de măsură pentru că suntem într-o situație deosebit de gravă! Domnule prim ministru, nu lăsați Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”, spune Arsene.
 
Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara că prin ordonanța militară nr. 6 se instituie carantina asupra orașului Suceava și a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.
 
Potrivit articolului 1 din Ordonanța Militară, „Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”.

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă