Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cere autorităților centrale care emit Ordonanțe Militare să dispună  intrarea în carantină a tuturor localităților din județul Neamț care se află la granița cu județul Suceava.
 
„Încă de acum o lună am cerut prefectului să organizeze filtre la intrările în județul Neamț, pentru a avea o evidență clară a numărului de persoane care se întorceau din străinătate! Atunci prefectul a spus că îmi depășesc atribuțiile, deși voiam doar binele nemțenilor! Acum cer ferm Guvernului să dispună intrarea în carantină a tuturor localităților de la granița cu județul Suceava, din cauza faptului că în județul vecin există o rată foarte mare cu îmbolnăviri de coronavirus! De asemenea, cer ferm Guvernului să trimită de urgență în toate județele Moldovei materiale sanitare echipamente și medicamente. Se impuse o astfel de măsură pentru că suntem într-o situație deosebit de gravă! Domnule prim ministru, nu lăsați Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”, spune Arsene.
 
Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara că prin ordonanța militară nr. 6 se instituie carantina asupra orașului Suceava și a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.
 
Potrivit articolului 1 din Ordonanța Militară, „Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”.

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj