Liderul PSD a anunţat că Mihai Fifor va prelua portofoliul de la Apărare, urmând ca deputatul Gheorghe Şimon să fie propus ministru al Economiei, funcţie ocupată în prezent de Fifor. Dragnea a declarat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis de cele două numiri de la Economie şi Apărare, şeful statului "de principiu" fiind de acord cu noile schimbări din Guvernul Tudose.

 
"Eram cu premierul Mihai Tudose, l-am sunat pe preşedinte, l-am informat care vor fi propunerile noastre astăzi şi, sigur, a fost de acord. Preşedintele, de principiu, a agreat aceste propuneri. Sigur că o sa le analizeze abia dupa ce vin hârtiile oficial, dar aseară nu a avut reacţie de respingere sau să nu fie de acord cu noi. Sigur, decizia va fi la dumnealui astăzi", a declarat Liviu Dragnea.
 
Anunţul nominalizării celor doi a fost făcut după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.
 
"Comitetul executiv naţional a făcut două propuneri către primul ministru, respectiv Mihai Fifor la Apărare, iar la Economie, domnul Gheorghe Şimon. Am avut în ultimele zile mai mult discuţii cu primul ministru referitoare la nominalizarea pentru Ministerul Apărării. Decizia comună a fost Mihai Fifor pentru că e un om responsabil, are avantajul că în ultimele luni a lucrat la Ministerul Economiei ca ministru şi a mers prin ţară, a văzut obiective economice şi în această perioadă a lucrat foarte mult cu MApN pentru industria de aparare. Gheorghe Şimon este un om cu experienţă foarte mare în economie, are o activitate veche în PSD", a completat preşedintele PSD.
 
Propunerile pentru funcţiile de ministru al Apărării şi al Economiei au ajuns la Cotroceni
 
Propunerile privind numirea lui Mihai Fifor în funcţia de ministru al Apărării şi a lui Gheorghe Şimon la Ministerul Economiei au ajuns la preşedintele României, au declarat surse oficiale. 
 
Preşedintele urmează să semneze decretele de numire în funcţie, dacă acceptă propunerile, urmând a se organiza ceremonia de învestire.
 
------------------------------------------------------------------------------
 
Anunţul nominalizării celor doi a fost făcut după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.
 
Conform CV-ului postat pe pagina oficială a Camerei Deputaţilor, Şimon s-a născut în 1 ianuarie 1961, în Vişeu de Sus. El este căsătorit şi are doi copii.
 
Între 1983 şi 1988, a studiat la Institutul Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică.
 
Începând din 2000 şi până în prezent, Gheorghe Şimon este vicepreşedinte al PSD Maramureş.
 
De-a lungul timpului, el a ocupat funcţiile de consilier local în cadrul Consiliului Local Vişeu de Sus şi consilier judeţean, la Consiliul Judeţean Maramureş.
 

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă