Niciun pas concret pentru autostrada Iași-Târgu Mureș în ultima perioadă. Un parlamentar ieșean a acuzat faptul că niciunul din Guvernele care s-au perindat la Palatul Victoria nu a făcut nimic pentru ca acest proiect să prindă contur

 
Proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș continuă să bată pasul pe loc în ciuda promisiunilor făcute la nivel central de autorități. Într-o adresă trimisă de Ministerul Transporturilor către deputatul ieșean Petru Movilă, se arată că de la preluarea tronsonului Iași-Târgu Neamț de la Comisia Națională de Prognoză și renunțarea la parteneriatul public-privat, nu s-a mai făcut mare lucru. Costurile pentru autostrada A8 au fost estimate la 8,9 miliarde de euro conform studiului de fezabilitate din 2010. Acest lucru a fost acuzat și de Petru Movilă, inițiatorul legii Autostrăzii Unirii.
 
„Faptul că în răspunsul primit se face referire la valoarea acestui proiect, care se regăsește în studiul de fezabilitate din 2010, arată că, exceptând legea inițiată de mine și de amendamentul depus la proiectul bugetului de stat, nu avem nimic concret. Este inadmisibil ca în zece ani să nu dorească nimeni un studiu nou de fezabilitate, actualizarea documentației și o valoare tehnică revizuită. Faptul că până acum am văzut valori ale autostrăzii Iași-Târgu Mureș de la 4,5 miliarde de euro la 11 miliarde de euro arată că guvernele României din 2011 și până în prezent nu și-au asumat niciun lucru clar. Mai mult, arată că niciunul nu a fost interesat clar de autostrada A8”, a menționat Petru Movilă, deputat PMP Iași.
 
Solicitare către șefii partidelor ieșene
Acesta a mai menționat și că nici reprezentanții formațiunilor politice din Iași nu au făcut nimic concret pentru susținerea proiectului la nivel național.
 
„De asemenea, președinții organizațiilor județene de la Iași ale partidelor de guvernământ nu au avut niciun interes clar în a promova acest proiect. Eu, în calitate de parlamentar, pot să inițiez legi, amendamente, întrebări către Guvern, dar nu pot munci în locul factorilor decidenți. Executivul ar trebui să rezolve această problemă. Va veni și momentul în care toți cei care puteau face ceva pentru acest proiect vor plăti în fața oamenilor indiferent de calitatea pe care o au”, a mai adăugat deputatul Petru Movilă.
Niciun pas concret pentru Autostrada A8. Deputatul Petru Movilă: Nimeni nu a mai fost interesat de autostrada Iași-Târgu Mureș#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj