Deputatul PMP, Petru Movilă, susține că nu a cerut niciodată anularea Bacalaureatului, ci, împreună cu USLIP Iaşi, FSLI şi asociaţiile de părinţi, au oferit o alternativă Ministerului Educaţiei, de care acesta poate dispune sau nu.

 
„Proiectul de lege spune că Ministerul Educației și Cercetării poate înlocui probele prin echivalarea cu mediile obținute și rezultate din promovarea claselor V-VIII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor V-VIII, ori care să aibă la bază calculul mediilor obținute la disciplinele specifice.
 
Este normal să fie păreri împărţite pentru că educaţia copiilor noştri contează. De aceea a şi apărut această alternativă. Argumentul principal al USLIP este că pandemia de coronavirus a afectat profund dreptul la educație și la o pregătire temeinică a elevilor în vederea susținerii probelor de examen. Elevii din anii terminali au întrerupt contactul cu şcoala de 3 luni. Să avem în vedere şi că un procent semnificativ al elevilor din mediul rural nu au mai participat la nicio formă de învăţare pentru că nu au avut acces la clasele online.
 
Ca să nu mai spun de faptul că sănătatea elevilor este pusă în pericol pentru că nu se pot asigura toate condiţiile necesare pentru prevenirea infectării acestora cu noul coronavirus. Nu există personal medical suficient pentru triere. Dacă cumva se confirmă un caz într-un centru de examen, toată lumea va intra în izolare/carantină, ceea ce va duce la blocarea întregii activităţi.
 
În Anglia, Franţa, în Irlanda, în Olanda, în Republica Moldova această decizie a fost luată deja. Acestea sunt o parte din argumentele mele şi ale USLIP pentru susţinerea acestui proiect, pe care îl găsiţi în linkul de mai jos.”, a transmis Petru Movilă, deputat PMP.
Nu am cerut niciodată anularea Bacalaureatului#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj