Proiectul de lege initiat de Dl. Deputat Petru Movila privind interzicerea vanzarii medicamentelor in mediul online de catre alte entitati inafara de farmaciile autorizate, a fost adoptat in cursul zilei de ieri de catre Camera Deputatilor, for decizional. Iniţiativa legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 266/2008 privind modul în care funcţionează farmaciile şi cum se vând medicamentele permite vânzarea medicamentelor în mediul online numai de către farmaciile autorizate şi interzicerea comercializării necontrolate a medicamentelor, a trecut la vot cu 240 de voturi “pentru” şi o abţinere.”Comerțul online cu produse farmaceutice și parafarmaceutice a căpătat o amploare foarte mare, deși riscurile la care se supun persoanele care optează pentru medicamentele cumpărate pe internet sunt extrem de mari. Astfel de medicamente pot avea o cantitate de substanță activă mult mai mică, ceea ce le face ineficiente, fie mai mare, ceea ce poate fi extrem de pericolos și în unele cazuri se poate ajunge la decesul pacientului.” a declarat deputatul Petru Movilă.
Mai mult de 50 la suta dintre medicamentele vandute online sunt contrafacute, conform unor studii efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Aici puteti urmari parcursul legislativ http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14960

O noua lege a deputatului Petru Movila: comertul online cu medicamente, interzis#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj