Parlamentul Republicii Moldova au decis să adopte o Declarație cu privire la importanța Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană și a liberalizării de către UE a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi, 1 noiembrie, în preajma Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, cu votul majorității deputaților, informează UNIMEDIA.

În nota informativă a hotărârii se menționează că „integrarea europeană este o prioritate fundamentală a politicii interne și externe a Republicii Moldova. Realizarea acestui obiectiv, care reprezintă șansa noastră de a edifica un stat modern, necesită o implicare plenară a tuturor autorităților și instituțiilor statului, a forțelor politice, precum și a întregii societăți”.
 
„Odată cu apropierea Summitului de la Vilnius unde urmează să fie parafat Acordul de Asociere RM-UE și să se constate că țara noastră a îndeplinit cea de-a doua fază a Planului de Acțiuni în domeniul abolirii regimului de vize cu UE, Parlamentul trebuie să reconfirme angajamentul, sprijinul său deplin și necondiționat pentru promovarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova și consolidarea consensului politic și național în jurul acestui obiectiv”, a menționat de la tribuna Parlamentului Igor Corman, autorul inițiativei.
 
Din grupul de lucru care vor elabora textul declarației vor face parte 9 deputați. Fracțiunea Partidului Comuniștilor a refuzat să delege deputați, din partea PLDM vor fi Valeriu Ghilețchi, Ghenadie Ciobanu și Maria Ciobanu, Andrian Candu și Oleg Țulea din partea PD și Ana Guțu din partea fracțiunii PL.
 
Deputații urmează să elaboreze un proiect de declarație în acest sens și să o prezinte în termen de 10 zile spre examinare Parlamentului.
Sursa: Unimedia.md

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă