Liderii PMP Iasi au propus un proiect pentru decongestionarea traficului din zona Podu Ros. Proiectul se adreseaza traficului de pietoni si urmeaza sa fie inaintat si municipalitatii iesene pentru a putea fi implementat

 
Una din cele mai aglomerate zone din municipiul Iasi ar putea sa fie transformata radical. Liderii organizatiei PMP Iasi au propus un proiect privind decongestionarea traficului din zona Podu Ros prin construirea unei pasarele pietonale deasupra rondului din zona. Proiectul urmeaza sa fie inaintat de alesii locali ai PMP Iasi catre municipalitate pentru a putea fi implementat. 
 
"Ideea a venit dupa ce am sesizat ca blocajele in zona apar la intersectia trecerilor de pietoni cu traficul rutier. Ne-am gandit sa ridicam pe doua niveluri diferite aceasta intersectie. Sa ridicam traficul de pietoni pe o structura supraterana. Este un punct central pe care este agatata structura si care permite ca accesul si coborarea pe zonele de maxima circulatie sa se faca usor. Pentru a nu avea probleme cu accesul persoanelor se vor face scari circulare, cat si lifturi", a precizat prof. Dorina Isopescu, coordonatorul Departamentului de Infrastructura a PMP Iasi. 
 
Citeste si : Alesii PMP Iasi au gasit rezolvarea problemelor cu locurile de parcare
 
Proiectul a fost gandit special pentru pietoni, structura de metal fiind una mult mai usoara decat una de beton pentru masini. "Zona centrala, stalpul care sustine structura, poate fi gandit si ca o platforma la partea superioara care poate permite si o vederea asupra orasului. Zona este foarte aglomerata si atunci o structura care sa fie ridicata deasupra pentru traficul de masini ar fi foarte greu de realizat. Accesul persoanelor ar duce la realizarea unei structuri usoare ce poate fi realizata intr-un timp scurt", a mai spus aceasta. Si liderii organizatiei iesene a PMP si-au aratat sustinerea pentru acest proiect. 
 
"Speram ca sa existe un dialog intre Executivul municipalitatii si echipa doamnei profesor. Dupa multe discutii apar mai multe solutii la problemele orasului pe care noi le vom prezenta etapizat. Le vom propune Executivului si speram ca propunerile noastre sa fie avute in vedere", a precizat deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.
 
 
 
 
Sursa: BZI
PMP a lansat un proiect revolutionar pentru traficul din Iasi#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă