Consilierii locali ai PMP Iaşi vor vota astăzi împotriva majorării de impozite şi taxe locale. Ieşenii nu trebuie să sufere din cauza inepțiilor Guvernului PSD pe ai căror reprezentanţi i-a luat gura pe dinainte fără să se uite în buget să vadă dacă au sau nu bani pentru majorările salariale şi celelalte beneficii promise.

Majorarea impozitelor şi taxelor, fie că vorbim despre 1 % sau despre 1150% este o decizie pe care consilierii PMP nu o consideră acceptabilă, mai ales în condiţiile în care creşterile propuse sunt direcţionate către mediul de afaceri. Chiar dacă vorbim despre sume aparent mici, decizia va afecta în mod negativ afaceriştii locali. Un exemplu concret este cel al taxei pentru organizarea de campanii promoţionale mobile cu vehicule special echipate în scopuri publicitare unde propunerea primăriei arată o creştere de 1150%, de la 16 lei la 200 lei pe zi. Diferenţa de la 160 lei pentru 10 zile de promovare la 2.000 lei este substanţială şi va prejudicia mii de firme. Ȋn plus, să nu uităm şi faptul că, în ultima perioadă, mediul de afaceri a tot avut parte de creşteri succesive de impozite şi taxe.

“Ce fel de guvernare avem în condiţiile în care la nivel naţional PSD anunţă scăderea şi eliminarea de taxe şi impozite şi introducerea de facilități fiscale pentru mediul de afaceri, dar la nivel local creştem tot ce se poate? Primăriile sunt obligate să-şi asume responsabilitatea pentru măsurile bombastice anunţate de liderii de partid, făcute fără acoperire şi fără o fundamentare corectă”, a declarat liderul PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă.

În ceea ce priveşte achiziţia de tramvaie second-hand, PMP Iaşi solicită municipalității să identifice soluţiile corecte pentru cumpărarea unora noi, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul autobuzelor care urmează să vină la Iaşi până la sfârşitul anului în curs. Totodată, consilierii PMP nu consideră normală atitudinea reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi de a include pe ordinea de zi, peste noapte, proiecte importante pentru comunitate. “În primul rând, un proiect de asemenea importanţă pentru ieşeni şi care implică alocarea unei sume de aproximativ un million Euro, trebuie analizat în detaliu, în comisiile de specialitate, şi nu adus pe masa plenului cu mai puţin de 24 de ore. În al doilea rând, trebuie să căutăm soluţii pentru achiziţia de mijloace de transport în comun noi, nu second-hand, cu care să creştem calitatea serviciilor oferite de Compania de Transport Public, să sporim gradul de comfort şi poate cel mai important, să oferim siguranță ieşenilor care aleg să circule cu mijloacele de transport în comun”, a declarat Violeta Găburici, consilier local PMP Iaşi.

PMP Iaşi spune NU creşterii de taxe şi impozite locale şi achiziției de tramvaie second-hand!#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă