Poluarea din Municipiul Iaşi este un subiect mult prea important pentru a fi tratat cu superficialitate şi prin prisma orgoliilor politice.

PMP susţine necesitatea implementării unor măsuri de reducere a poluării din municipiu! Însă, deciziile pe acest subiect trebuie luate în urma unor propuneri venite de la specialiştii din domeniu şi nu ȋn baza unor proiecte făcute pe genunchi. Astfel, considerăm că Primăria Iaşi trebuie să genereze o serie de dezbateri ȋmpreună cu instituţiile de profil, respectiv Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, dar şi cu reprezentanţi ai universităţilor şi societăţii civile. Rezultatul acestor dezbateri trebuie să se concretizeze într-o serie de studii de oportunitate, care să ofere soluţia cea mai potrivită pentru ieşeni, în conformitate cu prevederile şi normele europene şi adaptată cerințelor oraşului nostru.

PMP Iaşi s-a abţinut de la vot din cauza neclarităţilor din documentele prezentate de consilierii PNL dar şi pentru că la Timişoara staţiile de filtrare nu au dat randamentul propus, conform declarațiilor reprezentanților administrației publice locale din vestul țării. Considerăm că Primăria Iaşi trebuie să solicite un punct de vedere de la Primăria Municipiului Timişoara privind efieciența achiziţionării unor staţii de filtrare a aerului, ţinând cont de faptul că municipalitatea a instalat o astfel de staţie ȋn urmă cu aproape 3 ani de zile.

“Desigur, cu toții ne dorim să rezolvăm problema poluării și să avem un aer cât mai proaspăt în orașul nostru, însă vreau să fim convinși  că această soluție propusă de colegii din PNL , este una corectă din punct de vedere al raportului preț/eficiență. O astfel de stație de purificare a aerului,s-a amplasat cu trei ani în urmă la Timișoara, însă nu a fost eficientă și s-a renunțat la achiziția celorlalte stații. Deasemenea nu am văzut în proiectul de hotărâre ,care sunt costurile cu consumabilele și de mentenanță pentru un astfel de echipament, costuri care pot fi foarte mari. Mă gândesc, că ar fi bine să asteptăm Planul de calitate al aerului,pe care trebuie să îl întocmească Primăria , în care vom veni și noi cu propuneri.Trebuie să analizăm foarte bine oportunitatea investiției, având în vedere că se cheltuie bani publici, și să vedem dacă întradevăr sunt eficiente aceste stații de filtrare ,sau ar fi mai eficient să refacem spațiile verzi deteriorate prin plantare de gazon de acești 400000 euro”, a declarat Violeta Gaburici consilier PMP.

PMP Iasi: Avem nevoie de solutii antipoluare de la specialisti#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă