În şedinţa de Consiliu Judeţean (CJ) de ieri s-a propus majorarea tarifului la apă potabilă şi a tarifului la canalizare/epurare practicat de către ApaVital SA. PMP Iaşi, prin liderul consilierilor judeţeni, Alin Aivanoaei, anunţă că nu susţine acest proiect în condiţiile în care vorbim despre o societate comercială care deţine monopol în judeţ şi care a înregistrat, la preţul practicat astăzi, un profit brut de peste 15 milioane lei, respectiv 3,2 milioane Euro.

Reprezentanţii PMP doresc să atragă atenţia asupra faptului că majorarea tarifului din justificarea implementării unor investiţii în reţeaua de apă şi canalizare nu este o soluție viabilă. O astfel de companie, una dintre cele mai profitabile din judeţul nostru, trebuie să-şi demonstreze managementul performant şi să nu împovăreze populaţia, alegând calea cea mai uşoară.  “Personal, m-am abţinut ieri la vot ȋn comisiile reunite, iar astăzi voi acorda un vot împotriva acestei propuneri, în condiţiile în care  Apavital SA are la dispoziţie un profit brut de 3,2 milioane Euro, care trebuie reinvestit. Pentru o astfel de societate, care a încheiat anul financiar cu brio, nu există nicio piedică în accesarea de fonduri europene, guvernamentale sau credite, fiind eligibilă din punct de vedere economic. Nu înţeleg de ce este necesară o astfel de decizie atunci când la preţul practicat astăzi, ApaVital deja înregistrează un profit semnificativ. Pentru ce să scoatem mai mulţi bani din buzunarele ieşenilor când avem soluții alternative cu privire la strategiile de investiții ȋn infrastructura județului Iaşi. În consecinţă, nu sunt de acord cu propunerea de majorare a tarifului”, a explicat Alin Aivanoaei, liderul de grup al consilierilor judeţeni a PMP Iaşi.

 

PMP subliniază faptul că este de acord cu extinderea reţelei de apă şi canal, dar nu alegând soluția cea mai ieftină, crescând tarifele la apă şi canal. Judeţul Iaşi are nevoie de o astfel de investiţie, dar prin stabilirea unor strategii folosind resurse alternative, fără a se lua în calcul o propunere care afectează sute de mii de ieşeni. Extinderea investițiilor Apavital ȋn județ punând la plată populația Municipiului Iaşi este un efort care nu se justifică.

PMP NU SUSŢINE MAJORAREA TARIFELOR LA APĂ ŞI CANALIZARE!#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă