PMP solicită eliminarea obligativităţii realizării analizei de risc la securitate fizică de către toţi agenţii economici prin abrogarea HG nr. 301/2012 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Această hotărâre, intrată în vigoare de la 1 iulie 2018, obligă toate societăţile comerciale înfiinţate în baza Legii 31/1990 să realizeze o analiză de risc, amenda pentru lipsa acestui document fiind între 10.000 şi 20.000 lei.  ʺDin păcate, prevederile în vigoare la acest moment nu fac nicio diferenţiere între societăţile comerciale. Indiferent de natura capitalului social sau de numărul de angajaţi, legislaţia prevede aceleaşi amenzi colosale. În plus, societăţile oricum sunt obligate să asigure paza bunurilor sau valorilor deţinute cu orice titlu. În aceste condiţii, elaborarea unei analize de risc este o sarcină administrativă suplimentară pentru mediul de afaceri şi aşa sufocat de reglementările care apar peste noapte şi de valorile amenzilor pe care instituţiile de control le aplică. O astfel de evaluare va costa aproximativ 3.000 Euro, o sumă importantă pentru o firmă cu 2 angajaţi. Dacă nu-şi va permite, amenda aplicată va fi şi de 20.000 lei. Cum va supravieţui această firmă? De când PSD a intrat la guvernare, mediul de afaceri a avut cel mai mult de suferit. Nu există facilităţi reale pentru societăţi, nu există o susţinere din partea Guvernului, ci doar instabilitate fiscală", a declarat deputatul Petru Movilă, vicepreşedinte PMP.

Societăţile înfiinţate din 1990 au funcţionat ani de zile fără analiza de risc la securitate fizică, acestea asigurându-şi paza bunurilor proprii. Totodată, piaţa actuală nu oferă numărul necesar de evaluatori de risc la securitatea fizică, făcând imposibilă realizarea analizei pentru aproape 700 mii de persoane juridice. ʺConsider că este necesară abrogarea acestui HG care nu face altceva decât să pună presiune pe mediul de afaceri. În lipsa unei reacţii din partea Guvernului cred că este cel puţin necesară introducerea unor criterii de diferenţiere între societăţile comerciale şi clarificarea aspectelor care fac referire la profesia de evaluator de risc la securitate fizică", a completat deputatul.

 

 

 

PMP solicită eliminarea obligativităţii realizării analizei de risc#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă