Contractarea unui credit pentru achiziţionarea autobuzelor a fost decizia corectă! Într-un răspuns oferit de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi a Fondurilor Europene se precizează foarte clar că nici măcar în iunie 2017 nu erau disponibile fonduri europene pentru achiziţia unor autobuze.

La data la care ministerul a răspuns la interpelare, 20.06.2017, instituţia preciza negru pe alb că versiunile finale ale ghidurilor celor două axe pe care se pot cumpăra autobuze sunt în curs de definitivare.

Votul PMP din Consiliul Local Iaşi în vara anului 2016 a fost soluţia corectă pentru ca ieşenii să poată circula în siguranţă şi în condiţii decente. Indiferent de ceea ce s-a promovat în spaţiul public la acel moment, PMP a luat decizia corectă pentru Municipiul Iaşi.

Ministerul Dezvoltării a confirmat votul, precizând că sunt doar două axe prioritare unde este eligibilă achiziţia de autobuze pentru prestarea serviciului de transport public de călători:

      -      Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă al Axei prioritare 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile

şi

-          Obiectivul specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă al Axei prioritare 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

În ambele cazuri, ministerul preciza că versiunile finale ale ghidurilor erau în curs de definitivare, estimând că vor fi publicate cel târziu în cursul acestei luni.

“88 de autobuze noi nu sunt suficiente. Este un pas înainte, însă cred că atunci când se vor putea depune proiecte pe aceste două axe, Primăria Iaşi trebuie să ia în calcul schimbarea în totalitate a autobuzelor aflate în parcul Companiei de Transport Public. În momentul lansării apelurilor de proiecte, cei doi consilieri locali ai PMP, Violeta Gaburici şi Daniel Piftor vor depune un proiect de hotărâre privind înnoirea integrală a parcului de autobuze ”, a declarat deputatul Petru Movilă.

 

PNL a mintit! Nu se pot cumpara autobuze din fonduri europene#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă