Pentru a obtine mai repede cetatenia romana puteti depune asa-numitul "Memoriu de urgentare a examinarii dosarului", in care sa argumentati, in forma scrisa si pe proprie raspundere, necesitatea grabirii procesului. Se accepta, de obicei, memoriile depuse de catre: studentii in Romania, persoanele angajate legal in Romania, persoanele casatorite cu cetateni romani.

   De obicei, vi se va cere sa depuneti, odata cu memoriul, cazier judiciar moldovenesc si romanesc, precum si acte care sa demonstreze ceea ce scrieti in memoriu (adeverinta student, copie contract munca s.a.m.d.).

   La 1-2 luni dupa depunerea memoriului veti primi un aviz, pozitiv sau negativ. Functionarii de la Serviciul Cetatenie au declarat ca de la primirea avizului pozitiv pana la aparitia in Monitorul Oficial, partea I, trec aproximativ 1 an - 1 an si jumatate, desi in practica termenul e mai mic - in jur de 6-9 luni

Proceduri de urgentare#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă