Pentru a obtine mai repede cetatenia romana puteti depune asa-numitul "Memoriu de urgentare a examinarii dosarului", in care sa argumentati, in forma scrisa si pe proprie raspundere, necesitatea grabirii procesului. Se accepta, de obicei, memoriile depuse de catre: studentii in Romania, persoanele angajate legal in Romania, persoanele casatorite cu cetateni romani.

   De obicei, vi se va cere sa depuneti, odata cu memoriul, cazier judiciar moldovenesc si romanesc, precum si acte care sa demonstreze ceea ce scrieti in memoriu (adeverinta student, copie contract munca s.a.m.d.).

   La 1-2 luni dupa depunerea memoriului veti primi un aviz, pozitiv sau negativ. Functionarii de la Serviciul Cetatenie au declarat ca de la primirea avizului pozitiv pana la aparitia in Monitorul Oficial, partea I, trec aproximativ 1 an - 1 an si jumatate, desi in practica termenul e mai mic - in jur de 6-9 luni

Proceduri de urgentare#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Grevă de avertisment a profesorilor din Iaşi. Aproape 5.000 de profesori au aderat la protest. Cum decurg orele de curs din şcoli
 Aproape 5.000 de profesori afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (...)
Dragnea i-ar fi cerut lui Grindeanu să-şi dea demisia, dar prim-ministrul ar fi refuzat
 Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă