Nivelul educaţiei din România, precum şi exodul cadrelor didactice datorat salariilor mici este mai mult decît elocvent pentru stadiul învăţămîntului românesc. Astfel că, pensionarea cadrelor didactice în timpul anului universitar ar conduce la un blocaj în sistem, motiv pentru care ar trebui amînată pensionarea acestor persoane.

     Deputatul Petru Movilă va susţine în Parlament o iniţiativă legislativă de completare a Legii nr. 1/2011 privind educaţia naţională şi care presupune pensionarea cadrelor didactice la sfîrşit de an şcolar. “Proiectul propune ca personalul didactic şi de cercetare să se pensioneze la sfîrşitul anului şcolar/universitar în care împlineşte vîrsta de 65 de ani. În acest fel unităţile de învăţămînt mai pot beneficia de serviciile acestor profesori deoarece cadrele didactice de calitate sînt din ce în ce mai puţine, dovadă în acest fiind situaţia deplorabilă care s-a înregistrat la examenul de bacalaureat din acest an”, a declarat deputatul Petru Movilă.

      Iniţiativa legislativă a fost depusă săptămîna trecută la Camera Deputaţilor şi în perioada următoare va intra în Senat pentru dezbatere.

Profesorii se vor pensiona la sfirsit de an scolar#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj