Deputatul ieșean Petru Movilă a depus un proiect de lege privind achiziţia de tablete pentru elevi.

 
„La câteva zile după ce am făcut public faptul că am depus la Camera Deputaţilor propunerea de lege privind achiziţia de tablete pentru elevi, Guvernul a anunţat că 250.000 de copii vor primi dispozitivele necesare pentru a putea participa la cursurile online. Proiectul de lege depus de mine (poate fi consultat în linkul de mai jos) prevedea demararea procedurilor de către Ministerul Educaţiei, prin fondurile europene deja disponibile, şi nu din fondul de rezervă aşa cum a anunţat Guvernul.
 
Indiferent la propunerea cui se concretizează această idee, cred că este important ca aceste tablete să vină la pachet cu serviciile de internet necesare şi cu manualele şcolare aferente fiecărui an, în format digital. Totodată, cred că tabletele nu trebuie făcute cadou copiilor, ci date în regim de custodie, pentru a preîntâmpina vânzarea acestora.
Solicitasem ca această propunere să se dezbată în procedură de urgenţă pentru că Ministerul Educaţiei este obligat de conjunctura actuală să ia o decizie rapidă în ceea ce priveşte digitalizarea învăţământului şi oferirea unui tratament egal tuturor elevilor.
 
Lipsa accesului la clasele online va avea un efect dur, greu de cuantificat la acest moment, asupra fenomenului de abandon școlar, mai ales în mediul rural. Aici, în multe cazuri, nici nu se mai poate pune în discuţie calitatea educaţiei prin intermediul spaţiului virtual, în condiţiile în care aceştia nici măcar nu pot participa la cursuri. Totodată, prin predarea acestor tablete către elevi se poate rezolva şi eterna lipsă de la început de an a manualelor şcolare, instalându-se manualele digitale pe fiecare dispozitiv, ceea ce va uşura şi munca copiilor şi a cadrelor didactice.”, a declarat Petru Movilă.
Proiect de lege inițiat de deputatul Petru Movilă! Guvernul va cumpăra tablete pentru 250.000 de elevi#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj