În cursul zilei de astăzi, (nr. – 26.09.2016) deputatul Petru Movilă a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege de modificare a Legii 188/1999 privind statutul funcționarului public cu principal scop angajarea ca funcționari definitivi a persoanelor din mediul privat prin echivalarea vechimii şi experienței profesionale, dacă postul de funcție publică implică competențe partajate și interdisciplinare care presupun competențe ce exced competențele admnistrative specifice.

Aşa cum bine ştim, la acest moment, raportat la principiile care caracterizează conceptul de funcție publică, instituțiile publice se confruntă cu lipsa unui personal calificat din perspectiva managementul proiectelor și nu numai, sau de  imposibilitatea ca funcționari cu abilități profesionale complexe să ocupe posturi de angajați contractuali. „Consider că acest proiect de lege, o dată aprobat, va rezolva o bună parte din problemele cu care ne confruntăm când vine vorba despre instituţiile publice. Deşi în mediul privat există oameni extraordinar de bine pregătiţi este imposibil pentru aceştia să intre în sistemul de stat la nivelul pe care-l merită. Experienţa pe care o au, atunci când o transfera înspre instituţiile statului, va fi benefică pentru întreaga societate. Consider că proiectul creează un tratament egal pentru profesionişti, între mediul privat şi instituţiile de stat”, a declarat deputatul Petru Movilă.

Proiect de lege pentru mediul de afaceri#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj