În urma discuţiilor avute cu agenţii economici din judeţ, dar şi cu reprezentanţii ai unor instituţii publice, deputatul Petru Movilă a iniţiat un proiect de lege care vine în completarea şi modificarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor.

         Propunerea de modificare a Ordonanţei Guvernului 21/1992 privind protecţia consumatorului prevede aplicarea unor sancţiuni mai uşoare pentru agenţii economici cu activitate restrînsă şi care înregistrează abateri repetate, dar de o gravitate redusă.

         În momentul de faţă, legislaţia în vigoare pedepseşte aspru aceste cazuri şi specifică faptul că unitatea care este depistată de către comisarii instituţiei de control că înregistrează abateri repetate constante în decurs de şase luni de la prima deficienţă este pasibilă atît de amendă contravenţională cît şi închiderea temporară, pe o durată de 6 la 12 luni, conform art.56, alin.1, lit. b) din OG nr. 21/1992 (r2).

Am avut discuţii cu mulţi agenţi economici din teritoriu şi am aflat că, în destule cazuri, sancţiunile aplicate de către instituţiile de control au fost mult prea drastice raportate la deficienţele constatate. Consider că măsura este foarte bună, pentru că aduce un simţ de normalitate şi vine în special în sprijinul agenţilor economici, care vor putea suporta mai uşor consecinţele legislaţiei în vigoare. În condiţiile în care în teritoriu au fost depistate cazuri repetate în care operatori economici cu volum redus de activitate au înregistrat abateri de o gravitate redusă, cum ar fi cantităţi mici de produse neconforme aflate la vînzare, consider că este necesară, în aceste cazuri, modificarea legislaţiei în vigoare şi permiterea agentului constatator să aplice sancţiuni complementare de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 7 zile pînă la cel mult 6 luni“, a declarat deputatul Petru Movilă

  Modificarea propusă se păstrează în limitele Ordonanţei de Guvern actuale, şi sper să fie bine primită atît de către agenţii economici, cît şi de reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor. Această modificare va veni atît în ajutorul mediului economic, dar şi a comisarilor Protecţiei Consumatorului, care vor avea posibilitatea să sancţioneze agenţii economici pe măsură gravitaţii abaterii constatate.

 9 noiembrie 2011

Proiect de modificare a legislatiei privind protectia consumatorilor#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj