Petru Movilă a cerut premierului şi ministrului Sănătăţii să acorde sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. Deputatul a adăugat şi dublarea punctului pentru medicii de familie.

 
La o zi după ce a solicitat măsuri ferme pentru protecţia medicilor şi a personalului medical, PMP vine cu un nou set de propuneri: acordarea unui spor de 100 la sută pentru medicii, asistentele şi personalul auxiliar sanitar implicat în limitarea răspândirii epidemiei Covid-19. Chiar dacă la acest moment s-a luat în calcul majorarea sporului la 85 la sută, liderii PMP consideră că personalul din sistemul medical trebuie răsplătit pe măsura gravităţii situaţiei actuale.
 
„Medicii, asistentele medicale din spitalele din zonă de risc epidemiologic, angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică trebuie să primească, pe durata stării de urgenţă, un spor de 100 la sută din salariul de bază pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. Abnegaţia de care aceştia dau dovadă în aceste zile, merită tot respectul şi aprecierea noastră. Creşterea sporului de la 85 la 100 la sută este firească şi necesară pentru a trece cu bine peste această perioadă”, a declarat deputatul Petru Movilă, membru în Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor. Totodată, PMP cere dublarea punctului pe serviciu pentru medicii de familie, pe timpul instituirii stării de urgenţă, prin modificarea Hotărârii pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale.
 
„Medicii de familie, spre deosebire de medicii din alte specialităţi, nu pot fi încadraţi în condiţii speciale de muncă, din cauza formei de organizare. Prin urmare, pe perioada starii de urgenţă, este necesară reglementarea unui statut special pentru medicii de familie care se supun aceloraşi riscuri ca şi ceilalţi medici”, a completat parlamentarul PMP. Luni, PMP a îndemnat Ministerul Sănătăţii ca, pe lângă testarea cu prioritate, în termen de 3 zile, a personalului medical şi a celui auxiliar şi dotarea tuturor cu echipamente de protecţie, să monitorizeze respectarea reguroasă a procedurilor şi să aibă în vedere cazarea personalului medico-sanitar în locaţii izolate (pentru protejarea familiilor acestora).
Propunere: spor de 100% pentru personalul medical din „linia I”#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj