In cursul zilei de ieri, deputatul Petru Movila a avut o discutie referitoare la substatia SMURD cu reprezentantii Primariei Orasului Podu Iloaiei si cu toti consilierii PMP. In urma acestei intalniri, s-a luat decizia de a amana cu inca doua saptamani desfiintarea substatiei SMURD, timp in care, se va incerca identificarea fondurilor necesare in randul primariilor care au semnat acordul initial (3 PSD, 3 PNL si 1 UNPR). „Am discutat aseara atat cu primarul Gabi Istrate cat si cu viceprimarul Constantin Tcaciuc despre situatia SMURD Podu Iloaiei. Am mai castigat un ragaz de doua saptamani, timp in care liderii PSD si PNL vor discuta cu primarii lor pentru a sustine financiar acest proiect, asa cum s-au angajat initial. Daca in aceste doua saptamani, primarii vor fi convinsi sa aloce o parte din fondurile necesare, atunci putem sa mentinem deschisa substatia pana la sfarsitul anului, timp in care vom putea face demersurile necesare la Raed Arafat pentru emiterea unei ordonante de urgente care sa rezolve odata pentru totdeauna problema”, a declarat deputatul Petru Movila.

In cursul zilei de astazi, consilierii PMP au votat pentru amanarea acestui punct de pe ordinea de zi a sedintei de CL. „Toti consilierii PMP, impreuna cu dl. Deputat Movila, au decis sa voteze pentru amanarea acestui punct. In tot acest timp, vom relua discutiile cu primarii pentru a incerca sa-i convingem sa sustina substatia SMURD pana la sfarsitul anului. Noi, consilierii PMP, cautam sa gasim cea mai potrivita solutie, in interesul comunitatii locale”, a declarat viceprimarul Constantin Tcaciuc. Readucem aminte si faptul ca la acest moment exista depus la Consiliul Judetean (CJ) Iasi, de catre consilierul judetean Marian Uscatu, un proiect de hotarare care ofera o solutie: infiintarea unei asociatii, cu CJ Iasi partener, prin care sa se asigurare finantarea substatiei de ambulanta.

Costurile totale lunare pentru mentinerea substatiei SMURD sunt de aproximativ 27 mii lei, suma care s-ar imparti intre unitatile administrativ-teritoriale in cauza.

Totodata, pentru o informare corecta, precizam ca serviciile medicale pentru toti locuitorii din Podu Iloaiei si comunele limitrofe sunt asigurate de substatia de ambulanta din zona, cu personal specializat.

Ragaz de doua saptamani pentru SMURD Podu Iloaiei#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă