Premierul moldovean, Iurie Leancă, a declarat joi seara, în cadrul emisiunii "Moldova în Direct", difuzată la postul public de televiziune Moldova 1, că Republica Moldova are "toate şansele" să obţină un răspuns pozitiv la summitul de la Vilnius în privinţa liberalizării regimului de vize, relatează IPN.
Premierul moldovean a declarat că situaţia privind obţinerea unui regim liberalizat de vize este destul de favorabilă Republicii Moldova, iar Chişinăul are şanse să primească răspuns pozitiv la summitul care va reuni UE şi fostele ţări sovietice din cadrul Parteneriatului Estic la Vilnius, la sfârşitul lunii noiembrie, transmite IPN, în pagina online.
"Ceea ce vom face este să ne concentrăm toată atenţia asupra problemelor. Vom lucra în continuare. Miercurea viitoare, la Strasbourg, mă voi întâlni cu conducerea Parlamentului European, (...) următoarea instituţie care urmează să decidă asupra liberalizării regimului de vize. Se lucrează masiv în acest sens", a declarat premierul moldovean în cadrul emisiunii "Moldova în Direct", transmite Mediafax.
Astăzi, ministrul moldovean de Interne, Dorin Recean, se va întâlni cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, însărcinată să analizeze şi să propună liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova.
La începutul acestei săptămâni, o misiune de experţi europeni a efectuat o vizită la Chişinău pentru a monitoriza şi evalua cum se descurcă Republica Moldova la implementarea fazei a doua a planului de acţiuni privind abolirea regimului de vize.
Totodată, Iurie Leancă a anunţat că săptămâna viitoare, pe 23 şi 24 octombrie, va efectua o vizită oficială la Strasbourg, unde va purta discuţii cu Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.
"La Strasbourg voi avea întrevederi cu conducerea Parlamentului European, instituţia care urmează să analizeze subiectul de liberalizare a regimului de vize, în momentul în care Consiliul Europei va face la Vilnius această recomandare", a precizat el.
La summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Republica Moldova va trebui să semneze trei acorduri cu UE, şi anume Acordul de Asociere, Acordul de Liber-Schimb şi Acordul privind Liberalizarea Regimului de Vize.
curierulnational.ro

Republica Moldova are toate şansele să obţină liberalizarea regimului de vize#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj