La invitatia Primariei Chisinau, astazi, 31 august, deputatul Petru Movila si senator Mihaela Popa vor participa la evenimentele organizate cu ocazia Sarbatorii Nationale “Limba noastra cea romanesca” ce vor avea loc in capitala Republicii Moldova. Tot cu aceasta ocazie, deputatul PDL Petru Movila a lansat, la Iasi, o campanie de coplecta de carte pentru copiii din Republica Moldova sub genericul “Copiii din Basarabia au nevoie de carte romaneasca. Fii primul care ii ajuta! Daruieste-le o carte”. ”Invit, incepind de astazi, 31 august, pe oricine doreste, sa doneze carti pentru copiii din Basarabia la Cabinetul meu parlamentar din b-dul. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 47-49. Stiu ca foarte multe scoli din Republica Moldova, mai ales cele in mediul rural, au nevoie de carti in limba romana. Copiii din Basarabia chiar au nevoie sa citeasca in limba romana. Colecta va dura o luna de zile, iar la finalul campaniei cartile strinse vor fi duse si donate bibliotecilor scolilor rurale din Republica Moldova. In cazul in care vor exista persoane care vor sa doneze cantitati mai mari de carte, vom venim noi sa le preluam”, a declarat deputatul PDL.

 

Programul manifestarilor de la Chisinau din 31 august:

9.0         Depuneri de flori la monumentul domnitorului Stefan cel Mare si Sfant

9.15    Depuneri de flori, discursuri, recital de muzica si poezie, Aleea Clasicilor, Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”, Lansare

Internet gratuit in sistemul Wi-Fi inca in cinci locuri publice din capitala: Scuarul Catedralei „Nasterea Domnului”, in fata Bibliotecii Nationale, str. 31 August 1989, Monumentul „Feciorilor Patriei – Sfanta Amintire”, s. Rascani, Aleea de pe bulevardul Mircea cel Batran, s. Ciocana, Parcul „Aleea Trandafirilor”, s. Botanica.

11.00 Serviciu divin in memoria inaintasilor, Cimitirul Central
12.00 Deschiderea Salonului International de carte 2009, dedicat poetului Grigore Vieru, Biblioteca Nationala
12.00 – 17.00 Program cultural-artistic al Preturii Buiucani, Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”
15.00 Saloanele Moldovei 2009 – expozitie-concurs de arta plastica organizata de Uniunea Artistilor Plastici din Moldova in colaborare cu inspectoratul pentru cultura Bacau (Romania), Centrul de expozitii „Constantin Brancusi”

17.00-00.00 Concert dedicat Limbii Romane. Participa interpreti de muzica populara si de estrada: Orchestra nationala „Lautarii”, condusa de Nicolae Botgros, solisti: Ioana Capraru, Mihai Ciobanu, Adriana Ochisanu, Ion Palade, Nicolae Glib, Margareta Clipa, Orchestra municipala condusa de fratii Advahov, solisti: Zinaida Julea, Valentina Cojocaru, Igor Rusu, Igor Cuciuc, Lenuta Gheorghita
Vor mai evolua: Lidia Botezatu si Radu Dolgan, Cristi Aldea Teodorovici, Catalin Josan, Nelly Ciobanu, Alexandru Manciu, trupa Akord
In recital: Dan Balan, Anastasia Lazariuc, Studio-One, Akcent (Romania), Piata Marii Adunari Nationale

 

Sarbatoarea Nationala a Limbii romane in Republica Moldova#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj