Proiectul de lege initiat de deputatul PMP Petru Movila privind realizarea autostrazii Iasi- Targu Mures a trecut recent de Senatul Romaniei. Initiativa legislativa a deputatului iesean a fost adoptata tacit de catre senatori, iar in perioada urmatoare va intra in dezbaterea camerei Deputatilor, forul fiind decizional in acesta privinta.

 
"Este o victorie a Iasului si a Moldovei, a politicienilor si a societatii civile. Este un lucru foarte important aceasta adoptare a proiectului legislativ, asta chiar daca a trecut tacit. Procedura tacita a fost special folosita de coalitia PSD- ALDE pentru ca ei stiau foarte clar care este atmosfera in Senatul Romaniei in privinta acestui proiect de lege. La vot ar fi obtinut un numar foarte mare de voturi, in conditiile in care votau cei de la PMP, USR, PNL, UDMR, dar si colegi senatori din coalitia PSD- ALDE. Este o etapa care ne confirma increderea ca in Camera Deputatilor, camera decizionala, acest proiect de lege are sanse foarte mari sa fie adoptat", a mentionat deputatul Petru Movila.
 
Deputatul PMP a evidentiat si faptul ca sunt fonduri pentru ca aceasta autostrada sa poata fi realizata fara probleme: "Este important sa stie oamenii ca sunt bani pentru acest proiect. Sunt bani in bugetul Romaniei, dar si din imprumuturi si credite externe, asta pentru ca Banca Mondiala sau Banca Europeana de Investitii pot acorda oricand Romaniei un imprumut de cinci miliarde euro pentru o perioada de 20 sau 25 ani, cu o dobanda de 0,1- 0,2 la suta si cu o perioada de gratie de cinci pana la sapte ani. De asemenea, odata realizata aceasta investitie este foarte clar faptul ca din momentul punerii in functie, toate taxele generate de exploatarea directa sau de activitatile economice generate de aceasta autostrada pot contribui la plata creditului contractat pentru realizarea investitiei."     
 
 
Sursa: BZI
Senatul a adoptat tacit construirea autostrazii Iasi - Tg. Mures!#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă