In cursul zilei de astazi, deputatul Petru Movila impreuna cu Cristina Chiriac, vicepresedinta AVAS, coordonator al activitatii de insolventa si postprivatizare, au fost prezenti la fabrica Scudas SA Pascani, unde s-a votat in unaniminitate, in cadrul Adunarii Creditorilor raportul de evaluare al tuturor activelor societatii dar si strategia si regulamentul de valorificare a acestora.

In cadrul conferintei de presa, sustinuta ulterior vizitei in fabrica, la care au participat si Ioan Ionita, presedintele PDL Pascani, Nita Dermidie, directorul Scudas SA si Octavian Pacurariu, reprezentantul Phoenix Omega, lichidator judiciar, vicepresedinta AVAS a precizat clar faptul ca intentia institutiilor statului este de a pastra un nucleu viabil care sa permita mentinerea activitatii si locurilor de munca.

Astfel, solutia optima pentru Scudas SA Pascani este de recuperare a nucleului de afaceri prin salvarea activelor functionale si valorificarea acestora ca si afacere. In acest mod, Scudas SA isi va continua activitatea iar salariatii isi vor pastra locul de munca, desi fabrica pascaneana este in faliment.

Aceasta varianta este aplicata pentru prima data la o societate comerciala care se afla in aceasta situatie, in conditiile in care de cele mai multe ori falimentul reprezinta sistarea activitatii si disponibilizarea salariatilor.

”Dorim sa subliniem faptul ca societatea isi va continua activitatea. Oamenii vor ramane la lucru, iar din discutiile cu conducerea am aflat ca sunt sanse mari de a fi contractate noi lucrari. Important este ca fabrica sa existe si sa fie vanduta ca o societate activa, nu ca una aflata in faliment, fara activitate. Prin intermediul acestei variante am dorit ca Scudas Pascani sa nu dispara complet, ci sa se transforme intr-o afacere noua, profitabila atat pentru noii proprietari, cat si pentru locuitorii orasului”, a explicat in cadrul conferintei de presa, Cristina Chiriac, vicepresedinta AVAS.

Acest lucru a fost subliniat si de deputatul Petru Movila, care a mentionat si faptul ca aceasta noua abordare a institutiilor statului are ca scop mentinerea in viata a fabricii si vanzarea acesteia ca un intreg, in asa fel incat Scudas Pascani sa isi pastreze identitatea.

“La acest moment, conducerea societatii are garantia ca poate acorda noi contracte, noi angajamente de productie iar societatea functioneaza fara sa aiba pierderi din activitatea de exploare. Solutia pentru Scudas Pascani este gasirea unui investitor in cel mai scurt timp posibil, mai ales in conditiile in care, in cazul de fata vorbim de o noua abordare, care are ca scop pastrarea unei afaceri viabile, care sa poata sustine locurile de munca actuale, si de ce nu, sa ofere noi posibilitati de angajare, la momentul”, a completat deputatul Petru Movila.

Valoarea nucleului viabil al societatii este estimata la aproximativ 2,5 milioane Euro, plus TVA, acesta fiind si pretul de pornire a licitatiilor ce se vor organiza in urmatoarea perioada. In ceea ce priveste restul activelor conexe sunt evaluate separate.

In cadrul conferintei s-a mentionat si faptul ca AVAS si-a mentinut punctul de vedere, in ceea ce priveste Fortus SA, asa cum a promis in urma cu o saptamana, cand vicepresedinta Cristina Chiriac a participat la discutiile de la Prefectura Iasi cu reprezentantii societatii si ai administratorilor judiciari. Astfel, la ultima Adunare a Creditorilor s-a aprobat reevaluarea activelor iar o parte dintre salariile restante ale angajatilor au fost achitate.

Solutii pentru Scudas SA Pascani#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj