Primul muzeu memorial din România, inaugurat în aprilie 1918, se află la un pas de a deveni istorie. De aceea, ȋn cursul zilei de astăzi, liderul consilierilor județeni ai PMP Iaşi, Alin Aivănoaei, a depus la Consiliul Județean o adresă prin care solicită instituției să aloce din resursele financiare proprii fondurile necesare reabilitării acoperișului și intervenției de urgență la învelitoarea „Bojdeucii I. Creangă”, pentru a proteja patrimoniul existent până la următorul apel de proiecte pe fonduri europene. Concret, consilierul judetean PMP doreste alocarea din excedentul județului Iași a sumei prevăzute în documentația de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico economici pentru salvarea patrimoniului existent aflat în interiorul muzeului şi evitarea producerii unor pagube ce pot fi produse acestui edificiu.

Solicitarea consilierului vine ca urmare a faptului ca Bojdeuca „Ion Creangă”, cel mai vizitat obiectiv din cadrul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iaşi, a pierdut şansa de a fi reabilitată pe fonduri europene POR 2014 – 2020, Axa prioritara 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. 

SOS SALVAŢI BOJDEUCA LUI CREANGĂ#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Grevă de avertisment a profesorilor din Iaşi. Aproape 5.000 de profesori au aderat la protest. Cum decurg orele de curs din şcoli
 Aproape 5.000 de profesori afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (...)
Dragnea i-ar fi cerut lui Grindeanu să-şi dea demisia, dar prim-ministrul ar fi refuzat
 Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă