Deputatul Petru Movilă a cerut astăzi ministrului Sănătăţii, domnul Ritli Ladislau, să revină asupra deciziei de a micşora numărul de paturi aferent Iaşului şi a aproba, pentru 2012, cel puţin acelaşi număr de paturi ca în 2010, respectiv 7.449.

     Conform criteriilor de clasificare a unităţilor spitaliceşti, criterii emise de Ministerul Sănătăţii, spitalele din Iaşi sînt clasificate pe cele mai înalte niveluri de competenţă şi performanţă în raport cu celelalte spitale din regiunea Nord-Est. Iar aceste spitale deservesc aproape 6 milioane de persoane din cele 8 judeţe ale regiunii. În condiţiile în care spitalele din Iaşi deservesc un număr atît de mare de persoane şi în condiţiile în care performanţa şi competenţa actului medical din aceste unităţi sanitare nu s-au modificat mi se pare nejustificat faptul că Ministerul Sănătăţii să micşoreze numărul de paturi din spitale. De aceea am cerut revizuirea deciziei şi stabilirea numărului de paturi la nivelul celui din 2010, a declarat deputatul Petru Movilă.

      Conform prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1577 din 18.11.2011, privind aprobarea detalierii pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care Casele de Asigurări de Sănătate pot încheia contracte de furnizare de servici medicale în 2012, judeţului Iaşi i-au fost aprobate un număr de 7.404 paturi, cu 45 de paturi mai puţin decît 2011. Reamintim că, în 2010, tot printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii a fost aprobat pentru judeţul Iaşi un număr de 7.449 de paturi.

Spitalele din Iaşi au nevoie de mai multe paturi#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj