"Eu voi susţine acest proiect, pentru că este decizia asumată a autorităţilor locale, iar un deputat de Iaşi trebuie să susţină proiectele comunităţii. Calea de acces spre acest amplasament este însă foarte discutabilă. Cunosc toate drumurile judeţului, iar cel dinspre Bogonos spre Iaşi, prin Horleşti, este foarte prost. Traversează o zonă cu alunecări de teren, ceea ce va impune cheltuieli suplimentare pentru consolidare. Oricum, autorităţilor ieşene ar trebui să le fie ruşine pentru felul în care au tratat acest subiect. În Consiliul Local nu a fost discutat niciodată amplasamentul spitalului, iar în Consiliul Judeţean, nici atât.
În octombrie, ministrul Dezvoltării, Vasile Dîncu, aprecia investiţia la 300 milioane de euro, jumătate din fonduri europene, jumătate de la bugetul statului, pentru toate cele trei spitale regionale planificate. Primăria vorbeşte de 200 milioane de euro necesari pentru spitalul de la Iaşi. Fostul ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nici nu a răspuns atunci când l-am întrebat în 2015. Încă nu se ştie care este finanţarea, care este valoarea proiectului. PNL şi PSD vorbesc fără substanţă pe acest subiect. Se acuză reciproc, în condiţiile în care au guvernat împreună." a declarat Deputatul Petru Movila. (Sursa: Ziarul de Iasi)
Sustin proiectul Spitalului Regional de Urgente!#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj