Ambulantele vor ajunge in doar 5 minute la locuitorii din zona Pacurari si din cartierele invecinate, in conditiile in care, acum, salvarea face cel putin jumatate de ora, pentru ca statia de unde pleaca este pe bulevardul Primaverii, la mai bine de 8 kilometri distanta.

Consilierul local PMP Violeta Gaburici a avut propus astazi, la sedinta extraordinara in care s-a votat bugetul Iasului, sa se realizeze o substatie de ambulanta in Pacurari, rolul municialitatii fiind acela de a asigura spatiul necesar si de a finanta functionarea acesteia.

Consilierul local PMP Violeta Gaburici a prezentat astazi doua mendamente la bugetul local pe 2017. Primul dintre ele a vizat realizarea unei substati de ambulanta in cartierul Pacurari.
“Infiintarea unei substatii de ambulanta este foarte necesara si as putea sa vin cu argumente in sustinerea acesteia”, a spus consilierullocal PMP Violeta Gaburici.
 
“Noi stim, dar trebuie sa gasim unde. Sa gasim o locatie. Noi putem s-o dam ca o tema colegilor nostri, sa gasim o zona de substatie, sa facem un protocol cu Serviciul de Ambulanta, ca daca ei nu-l opereaza, degeaba ii gasim un loc”, a afirmat primaul Mihai Chirica.
“Ei vor sa-l opereze”, a completat consilierul PMP.
“Dar trebuie sa scrie”, a adaugat primarul.
“Este absolut necesar. Si noi sustinem acest proiect pentru ca obiectivul acestui proiect este scurtarea timpului de interventie, care s-ar face de la 30 de minute, care este acum pentru zona aceea de Vest, si care cuprinde mai multe cartiere, pana la 5 minute. Deci va dati seama seama ca este un timp castigat in favoarea vietii pacientului”,a precizat Violeta Gaburici.
“De aord, dar spuneam ca mai intai sa avem protoclul cu Serviciul de Ambulanta, sa-l validam in Consiliul Local, sa identificam locatiile pentru constructia unei substatii de ambulanta, probabil ca ar trebui sa le facem pe toate cele trei. Pornim cu Pacurariul si il proiectam si il finantam”, a mai spus Chirica.
 
Un alt amendament depus de PMP la bugetul pe 2017 a vizat majorarea cu 20 la suta a sumelor alocate conform Legii 350/2006, a tinerilor. Concret, potrivit propunerii PMP, Primaria ar urma sa sustina cu mai multi bani activitatile tinerilor, in acest scop suma fiind majorata cu 200.000 de lei pentru activitatile de cultura si de tineret desfasurate sub egida centenar.
In cadrul aceleiasi sedinte, dar la un alt proiect, s-a decis si finantarea cu 400.000 de lei pentru continuarii lucrarilor la sala de sport a Liceului Economic "Virgil Madgearu", banii urmand sa provina dinfondul de rezerva.
 
 
Sursa: TeleM
Timp redus pentru interventia ambulantelor#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă