Un proiect legislativ initiat de deputatul PMP Iasi Petru Movila a ajuns pe ordinea de zi a Guvernului Romaniei. In sedinta de Guvern de ieri, 22 martie, ministrii au analizat un proiect de Lege pentru completarea art.3 din Legea nr.8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legali constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica. Initiativa a apartinut parlamentarului PMP de Iasi inca de anul trecut. In expunerea de motive, Petru Movila a aratat ca membrii uniunilor de creatie, a artistilor, trebuie tratati in mod egal. Practic, parlamentarul cere aceleasi sanse si pentru artistii amatori in stabilirea remuneratiilor. 

"Proiectul vizeaza stabilirea competentei de a impune criterii nediscriminatorii prin regulamentele de aderare la calitatea de membru al unei Uniuni de creatie, cu atat mai mult cu cat, prin modificarile aduse de Legea nr.40/ 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.53/ 2003 - codul muncii, se stabileste expres consacrarea principiului tratamentului egal al angajatului temporar cu cel permanent care desfasoara o activitate similara", se arata in expunerea de motive. Proiectul a trecut prin comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a fi dezbatut. 

"Libertatea de a elabora si promova niste criterii care se dovedesc neechitabile prin aceste regulamente de aderare, a fost una din cauzele care, de la aparitia legii si pana in prezent au dus la o serie de puncte slabe ce au generat discontinuitati in structurarea regulamentului de aderare propriu zis al uniunilor de creatie. Descentralizarea transferului de competente administrative de la nivel central catre uniunile de creatie trebuie proiectat astfel incat deciziile acestora sa tina cont de evaluarea solicitarilor", se mai arata in expunerea de motive a parlamentarului PMP Iasi.


 
Sursa: BZI.ro
Un proiect initiat de deputatul Petru Movila a ajuns pe masa Guvernului#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA: Este haos! Este o pierdere de timp inutilă
Primele mărturii de la cei care au decis să aplice split TVA arată că sunt necesare resurse suplimentare semnificative (...)
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
 Deputaţii îşi votează, miercuri, bugetul pentru anul viitor, proiectul adoptat luni pe articole de către (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă