In cursul zilei de ieri colegii mei parlamentari au respins unul dintre cele mai importante proiecte pentru judetul Iasi: Fortus, societate strategica de interes national.


In conditiile in care inca din 2013 exista un plan de reorganizare din care nu s-a pus in aplicare nicio etapa, era momentul ca toti cei care cunosc situatia grea in care se afla Fortus sa se uneasca intr-o singura voce si sa ceara salvarea fostului combinat de utilaj greu. 

Din pacate, PSD, atat prin  structura centrala cat si prin cea locala, a ignorat completat solutia de salvare a Fortus SA si a preferat sa ramana pe acelasi traseu care ingroapa o unitate strategica unica.

„Faptul ca proiectul de lege a fost respins de catre majoritatea PSD din Parlament confirma faptul ca institutiile statului nu doresc salvarea combinatului. Fortus se afla in aceasta situatie, cu un picior in faliment, din cauza faptului ca AAAS si ANAF nu au facut nimic concret, nimic palpabil.  Ceea ce vedem in aceste zile nu este decat dovada clara a faptului ca institutiile statului sunt incompetente si ca in realitate, nimanui nu-i pasa de sutele de salariati care inca mai lucreaza acolo. Votul negativ din Parlament a fost majoritar al PSD. Indiferent ce se intampla la Iasi, unde membrii PSD sustin sus si tare ca salveaza combinatul si ca fac toate demersurile necesare pentru construirea unui parc industrial, la Bucuresti se vede clar adevarata intentia a lor”, a declarat deputatul Petru Movila.

 

Lista parlamentarilor  care au fost la vot si modul in care au votat, se poate vedea aici

http://www.cameradeputatilor.ro/pls/steno/evot.nominal?idv=12908&idl=1

 

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru Iasi, respins de parlamentari#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj